ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΟΚ! Παραιτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

kyriakos-mitsotakis

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή πριν λίγα λεπτά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μόλις χθες συνέτριψε στη Βουλή τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, παραιτήθηκε του αξιώματός του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βηματοδότη μας, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις και στην αρχηγία του κόμματος επιστρέφει ο ιστορικός του αρχηγός, Αντώνης Σαμαράς. Αφήνοντας στην άκρη, για το καλό της παράταξης, την υπόσχεσή του, με την οποία είχε κάνει γνωστό πως, «ακόμα και αν με φωνάξουν για αρχηγό, στη ΝΔ, δεν επιστρέφω».

Στο άκουσμα της είδησης, για την επιστροφή Σαμαρά στην προεδρεία, σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Βηματοδότη μας, στα γραφεία του πρώην επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μοίραζαν σοκολατάκια. Ο ίδιος ο πρώην επίτιμος, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή Σαμαρά, και ακούστηκε να λέει μέσω «κύκλων» του ότι «αυτός, απόψε έγινε αρχηγός». Για τον Σαμαρά, δηλαδή. Καταδίκασε επίσης απερίφραστα, αν και με μια μικρή καθυστέρηση είναι η αλήθεια, το σύνθημα «αλήτη, προδότη, Σαμαρά», που δονούσε το «Αλεξάνδρειο» της Θεσσαλονίκης το 1993, από τους οπαδούς του κόμματος. «Δεν χρειαζόταν», ακούστηκε να λέει. «Τον Αντώνη πάντα τον πίστευα κι ας μου έριξε την κυβέρνηση. Χαλάλι του διότι όλοι βλέπουμε ότι εξελίχθηκε σε μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο».

Σε ο,τι αφορά τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι γείτονες που το MEGA έσπευσε αμέσως να ρωτήσει, δήλωσαν απόλυτα ξαφνιασμένοι και έκαναν λόγο για «ένα φιλήσυχο άτομο και ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα». Πέφτουμε από τα σύννεφα», δήλωσε συγκεκριμένα, γεμάτη απορία, μια κυρία.

Ο ίδιος, φέρεται να είπε στους ξαφνιασμένους στενούς του συνεργάτες πως «ενώ είμαι στην προεδρεία του κόμματος μόλις 2,5 μήνες, σύμφωνα με τις, πάντα ανεξάρτητες και έγκυρες, εταιρίες δημοσκοπήσεων – τις οποίες, αν και το κόμμα μας χρωστάει 210. 000. 000 ευρώ, πάντα τις πληρώνει στην ώρα τους, για τα καλά αποτελέσματα που μας φέρνουν- έχω κερδίσει τον κύριο Τσίπρα, τουλάχιστον 5 φορές. Νομίζω, επίσης, πως με το σκίτσο του Αρκά που του έδειξα στη Βουλή, του έδωσα και το τελειωτικό κτύπημα». Και συνέχισε, με ένα φορτισμένο και συναιθηματικό λόγο πως «οι μεγάλοι ηγέτες, πάνω απ’όλα πρέπει να ξέρουν πότε είναι η ώρα να αποχωρούν από το προσκήνιο. Κι αυτό πρέπει να γίνεται πάντα μετά από μεγάλες νίκες». Ακούστηκαν χειροκροτήματα, μέχρι και από τις πολλές τηλεφωνικές συσκευές, γνωστής μάρκας που ο πρόεδρος έχει στο γραφείο του.

Η παρακαταθήκη που αφήνει ο απελθών πρόεδρος, είναι μεγάλη. Και πιο μεγάλη «η προίκα» σε στελεχικό δυναμικό. Η κεντροδεξιά παράταξη, που ποτέ δεν είχε ακροδεξιούς , όπως το είχε ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στα δημοκρατικά και ευρωπαϊκά «χέρια» ανθρώπων όπως οι Μαυρουδής Βορίδης και Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης, εξαιτίας των συνετών και προσεγμένων επιλογών του μεγάλου της ηγέτη.

Σε ο,τι αφορά τα σχέδιά του για το μέλλον, αν και ο ίδιος δεν τις αποκάλυψε, ως «το καλύτερο βιογραφικό της χώρας» όπως έχει αποκαλύψει αποκλειστικά η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή «Μήλα μου», μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες, ερίζουν για τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες μας, στην «κούρσα» απόκτησης προηγείται η θρυλική γερμανική Siemens, που μετά την συνταξιοδότηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ψάχνει κάποιον που να μπορεί να φέρει εις πέρας το βαρύ έργο των σχέσεων με τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ως τώρα όλα είναι στη σφαίρα των φημών.

*Η είδηση καταναλώνεται προσεκτικά διότι μπορεί να εμπεριέχει υπολείμματα ξηρών καρπών και πρωταπριλιάς.