Απαντήστε, κύριε Μουρούτη

MOUROUTISΣτην δικτατορική Αλβανία του Enver Hoxha, στην οποία έζησα 22 χρόνια, όποιος πολίτης ή δημοσιογράφος ρωτούσε για τα οικονομικά του Κόμματος και τις αμοιβές των στελεχών του, ακόμα και απλή νύξη να έκανε, πήγαινε φυλακή και σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, σύμφωνα με το περιβόητο νόμο 69, περί «προπαγάνδας ενάντια στο κόμμα».  Σήμερα, το έτος 2013, σε χώρα της ΕΕ, στην Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, με κατοχυρωμένα τα δικαιώματα της ελευθεροτυπίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με Σύνταγμα που προβλέπει πως, όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι και ίσοι απέναντι του νόμου, ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης (George Mouroutis, @gmourout), όχι μόνο δε δέχεται να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις, αλλά πρώτα απειλεί (!) τον δημοσιογράφο με μηνύσεις, και μετά αποφασίζει, με απολύτως απολυταρχικό τρόπο και μεθόδους που θυμίζουν τόσο έντονα τις σκοτεινές εποχές που έζησα στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας του Χότζα, να σβήσει τα σχόλιά μου από το τοίχο του στο facebook, για να μην τα δουν οι άλλοι.
Επίσης, ο ίδιος άνθρωπος που ζήτησε επίμονα από μένα, να δείξω τα ένσημά μου για το διάστημα που εργάστηκα στην εφημερίδα «η Αυγή», πράγμα το οποίο και έκανα, θεωρεί «παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων», την απαίτησή μου να κάνει το ίδιο και εκείνος, για το ίδιο διάστημα. Διάστημα που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία και είναι δημόσια και μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας, και μάλιστα σε εφημερίδα της απόλυτης εμπιστοσύνης του, αν υπολογίσουμε πως πολλά από τα άρθρα της εφημερίδας, τα κοινοποιεί ο ίδιος, τα οποία επικαλούνται στοιχειά του ΙΚΑ και όχι εκτιμήσεις τους, έπαιρνε 8000€ το μήνα, εργαζόμενος με την ιδιότητα «λοιποί υπάλληλοι γραφείου», στη ΝΔ.
Κύριε Μουρούτη,
Μπορεί να θέλετε να κρύβεστε αλλά ως δημοσιογράφος και ως φορολογούμενος στην Ελλάδα, ακόμα και αυτή τη στιγμή που ζω στη Σουηδία, δεν θα σταματήσω να σας ρωτήσω, μέχρι να απαντήσετε. Και αν εσείς θεωρείτε ότι επειδή σας ρωτά έχετε το δικαίωμα να με απειλείτε με μηνύσεις ή να λογοκρίνετε τις απαντήσεις μου στη σελίδα σας στο facebook, σας πληροφορώ πως όχι μόνο δεν επιτυγχάνετε το αποτέλεσμα που θέλετε, αλλά κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Στην τελική, αγαπητέ κύριε Μουρούτη, όλοι εμείς πληρώνουμε εσάς, και έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε που πάνε τα λεφτά μας, και όχι εσείς εμάς. Προφανώς, έχετε μπερδέψει τους ρόλους.

Απαντήστε, λοιπόν, κύριε Μουρούτη:

1-Ποιος ήταν ο μισθός σας το 2010 και ποιες οι εισφορές σας στο ΙΚΑ;
2-Χρωστάει η ΝΔ στη ΔΕΗ, 500.000 ευρώ, όπως αυτό έχει γραφτεί και γράφεται στον τύπο της χώρας, ή όχι;

Αναμένω τις απαντήσεις σας. Όχι για μένα, αλλά για να σας προστατέψω εσάς επειδή είστε σε μια θέση που απαιτεί απόλυτη διαφάνεια.

Advertisements