Βίκυ Σταμάτη και Κασιδιάρηδες

Γράφτηκε για το protagon

17_080733-thumb-largeΤρεις από τους βουλευτές τις «Χρυσής Αυγής», επίγονοι του Χίτλερ, σύμφωνα με τον κύριο Σαμαρά – ο οποίος, βέβαια, κατέπληξε την οικουμένη, όταν δήλωσε στις ΗΠΑ ότι, «μεγάλωσα στην Αθήνα αλλά δεν συνάντησα ποτέ μου έναν φασίστα» – αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη ξέρει περισσότερα από εμάς. Και, όπως δείχνει, και από εκείνους που μάζεψαν τα στοιχεία και συνέταξαν τα κατηγορητήρια. Εμείς μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε, αν θεωρούνται επικίνδυνοι τελέσεως παρόμοιων πράξεων ή ακόμα και ύποπτοι φυγής. Και αφού τους άφησαν ελεύθερους, σημαίνει πως τους έκριναν ανίκανους για τέτοια πράγματα.

Προτείνω να αφήσουμε κατά μέρος τη μιζέρια. Σε τελική ανάλυση, μπορεί και να συγκίνησε το σύνθημα «όχι φυλακές για τους εθνικιστές», που φώναζε με στεντόρεια φωνή, ένας και μόνο συμπαραστάτης τους, την ώρα της προσαγωγής. Εξάλλου, «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή», όπως λένε κάποιοι στο περιβάλλον του Σαμαρά αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι» δημοσιογράφοι. Εντάξει, μπορεί αυτοί να μην είναι καν εθνικιστές και να είναι λάτρεις και επίγονοι του Χίτλερ, αλλά δεν θα μπούμε και σε παζάρια τώρα. Άσε που, δεν έκλεψαν και κάνα κουτί μαρκαδόρους από το Τζάμπο. Μόνο για κάτι δολοφονίες, σκοπούμενες σωματικές βλάβες, εκβιασμούς, σωματεμπορία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, «προστασία» μαγαζιών, οργάνωση ταγμάτων εφόδου κ.λπ., για τέτοια μικροπράγματα κατηγορούνται. Τα πλάνα με την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια και τη ΓΑΔΑ, φαντάζομαι ότι έπεισαν και τους πιο δύσπιστους, για το ότι τα παιδιά είναι ανίκανα για τέλεση άλλων αδικημάτων. Με απολογητικό ύφος, όπως αρμόζει σε ανθρώπους που κατηγορούνται για βαριά εγκλήματα, δεν σήκωσαν ούτε τα μάτια να δουν τους γύρω τους. Κλότσησαν ελαφρώς κάποιον φωτορεπόρτερ, έριξαν μια χαϊδευτική μπουνιά σε έναν κάμεραμαν, Είπαν «τώρα θα δείτε», σε εμάς, «τα σιχάματα τους δημοσιογράφους», που εννοείται πως είμαστε «όλοι δούλοι του Μπόμπολα», υποσχέθηκαν ωραία πράγματα για το μέλλον όπως «μόνο με σφαίρες θα μας ρίξετε κάτω», μας πρότειναν «να φάμε για πρωινό τους ψευδομάρτυρες», ρώτησαν τον αστυνομικό αν «μαγκέψαμε;» και αποχώρησαν ήσυχα. Βέβαια, όλα αυτά επειδή τους συνόδευαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Ας τολμούσαν να κάνουν αλλιώς. Αμέσως θα τους συλλάμβαναν.

Παραμένει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη, όμως, κι ας μην έχουμε παράπονο. Όπως θα έλεγε και ο Χατζηχρήστος, στον «Ηλία του 16ου», ας μην είμαστε και πλεονέκτες. Η οποία, προφανώς, στον αντίποδα με αυτά που μπορούν να κάνουν τα παιδιά, τώρα που θα είναι ελεύθερα, θα μπορούσε να κάνει επικίνδυνα πράγματα. Την έχω ικανή. Μην τη βλέπεις έτσι. Άσε που έχει κι ένα ανήλικο παιδί έξω και ποιος ξέρει, τι θα μπορούσε να οργανώσει μαζί του. Αυτή, είναι πιο επικίνδυνη και από τον Λάκη Γαβαλά.

Υ.Γ.1: Ο δικαστής που έδωσε «κατά λάθος» το όνομα και τη διεύθυνση του «προστατευόμενου μάρτυρα», στους δικηγόρους των κατηγορουμένων, παραμένει ακόμα στη θέση του;

Υ.Γ.2: Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε από τις ΗΠΑ, «η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, είναι στη φυλακή», σε ποια οργάνωση αναφερόταν και σε ποια χώρα;

Advertisements