«Σύνδεση» ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας με Χρυσή Αυγή

Θύελλα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το μπαράζ αποκαλύψεων για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Δύο παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών. Διαβάστε για ποιους πρόκειται
fffh1
Δέκτες έγιναν οι παραιτήσεις δυο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Πρόκειται για τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Απόστολο Κασκάνη.
Είχαν παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, ωστόσο φαίνεται ότι η απομάκρυνσή τους έχει σχέση με τις αποκαλύψεις για τη δράση της «χρυσής αυγής».

Επιπλέον, με Απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας της «χρυσής αυγής» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα, ασπίδες και κράνη ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.


Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιες συλλήψεις μελών Χρυσής Αυγής έγινα από αστυνομικούς της Αθήνας.
Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός – σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει η «χρυσή αυγή».
Τις έρευνες αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Advertisements

One thought on “«Σύνδεση» ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας με Χρυσή Αυγή

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.