«Με το σεις, με το σας» και με τα SS

Με όλο το θάρρος, θέλω να απευθυνθώ στην κυρία Μπακογιάννη. Ξανά, λοιπόν, στα 1000152_10200938206691012_206139431_nφώτα της δημοσιότητας. Όχι, βέβαια, ότι σας έλειψαν ποτέ αλλά, τούτη τη φορά, θα συμφωνήσετε κι εσείς, νομίζω, έγινε με τρόπο κάπως ανορθόδοξο. Παράδοξο για εμάς τους κοινούς θνητούς, διότι εσείς το θεωρήσατε απολύτως ορθό. Κυκλοφόρησε φωτογραφία σας με βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», σε στιγμές ανυπόκριτης οικειότητας. Θα μου πείτε, απαγορεύεται; Αλίμονο, όχι. Δικαίωμά σας να κάνετε παρέα, εντός ή εκτός Βουλής, με όποιον θέλετε. Για να δικαιολογήσετε, όμως, το « τρυφερό» στιγμιότυπο, γράφτηκε στον Τύπο της χώρας ότι είπατε πως «εμένα οι χρυσαυγίτες, μου φέρονται με το σεις και με το σας». Μαγκιά σας, που λένε οι νέοι. Θα ξέρετε, φαντάζομαι, ότι λίγοι έχουν αυτό το «προνόμιο». Όπως ακόμα λιγότερες γυναίκες, έχουν το «προνόμιο», να τους υποκλίνεται για χειροφίλημα, ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής! 

Ξέρετε, όμως, κυρία Μπακογιάννη, άλλοι πολιτικοί, στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, τις υποκλίσεις των ναζί, τις χαριτωμένες κοινές φωτογραφίες και τα «σε μένα φέρονται με το σεις και με το σας», θα τα θεωρούν ντροπή. Διότι, οι ίδιοι άνθρωποι, ταυτόχρονα είναι και με τα SS. Νοσταλγοί του Χίτλερ, δηλαδή. Σκεφτείτε, πάντως, κυρία Μπακογιάννη, πώς θα ένιωσαν οι μετανάστες στην Ελλάδα, κυρίως οι Άραβες, οι Αφρικανοί, βλέποντας εσάς να απολαμβάνετε τόσο ανέμελα την παρέα τους. Πώς θα νιώσανε οι ομοφυλόφιλοι, οι κομμουνιστές, οι Εβραίοι. Οι γονείς και οι οικογένειες των θυμάτων των ναζί. Σημερινών, αλλά και προγόνων τους. Ξέρετε, θέλω να πιστεύω, τη γνώμη των ναζί για όλους αυτούς.

Αρκετοί μετανάστες δεν κοιμούνται άνετα τις νύχτες, λόγω ξαφνικών «επισκέψεων» εκείνων που σε σας κάνουν υποκλίσεις και φέρονται «με το σεις και με το σας».

Διαμαρτυρηθήκατε κάποτε επειδή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε μάρτυρας υπεράσπισης κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη». Σας κατανοώ. Αλήθεια, πέρασε ποτέ από το μυαλό σας, όμως, ποια είναι τα συναισθήματα που προκαλούνται στους Εβραίους (τουλάχιστον), βλέποντάς σας με τους ναζί; Θα έχετε ακούσει, φαντάζομαι, πως η «Χρυσή Αυγή», δεν αναγνωρίζει το Ολοκαύτωμα.

Γράψατε στο twitter ότι, «ενδεχομένως κάποιοι είναι έτοιμοι να καυτηριάσουν και τη στοιχειώδη ευγένεια» και ότι «στη Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές δεν παίζουν ξύλο μεταξύ τους και η στοιχειώδης υποχρέωση όλων είναι να λένε μία καλημέρα». Το ξέρουν και οι ναζί αυτό; Θυμάστε, θαρρώ, ότι βουλευτίνες έχουν πέσει θύμα ξυλοδαρμού από εκείνους που σας φέρονται «με το σεις και με το σας». Ελάχιστες ημέρες πριν, ο αρχηγός των ναζί παρομοίασε με «χιμπατζή» τον μπασκετμπολίστα της εθνικής ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, λόγω του χρώματος και της καταγωγής του. Άραγε, όταν τους συναντάτε τους λέτε τίποτα για αυτά, ή δεν σας το επιτρέπουν οι κανόνες στοιχειώδους ευγένειας;

Και κάτι τελευταίο. Όταν λέτε πως «οι διαφορές μου με τη «Χ.Α.» είναι ιδεολογικές και πολιτικές και πολλαπλώς εκφρασμένες», πιστεύετε ότι τα ίδια λέει και το κόμμα σας; Αυτό που βλέπουμε οι υπόλοιποι, πάντως, είναι πως τώρα τελευταία ορισμένοι από το κόμμα σας, «φλερτάρουν» με τη «χρυσή αυγή» και έρχονται όλο και πιο κοντά. Σε βαθμό παρεξηγήσιμο, θα έλεγα. Και όχι απαραίτητα στις φωτογραφίες.

Γράφτηκε για το Protagon

Advertisements