Υπουργός γ@μ@ει, Μέργος σκούζει

mergos2Χθες: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».

Σήμερα : «Γίνομαι στόχος λαϊκιστικών επιθέσεων. Παίρνω μόνο δυο μισθούς!»

Οι πρώτοι, αυτοί που χθες μάθαμε ότι κατώτατος μισθός τους «παραμένει σε υψηλά επίπεδα», αν είναι άνω των 25 ετών, ο μισθός τους ορίζεται στα 586,08 ευρώ και αν είναι  κάτω των 25 ετών, στα 510,95 ευρώ !

Αυτός που γίνεται «στόχος λαϊκιστικών επιθέσεων», είναι ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών, κύριος Μέργος, ο οποίος λαμβάνει το μήνα  3.700 ευρώ καθαρά  (5.000 μεικτά) για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών, και  για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  άλλα 2.500 ευρώ καθαρά. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά αυτό το μισθό το διαψεύδει ο ίδιος και έχουμε όλη την καλή διάθεση να τον πιστέψουμε.

Με λίγα λόγια, καθαρά στη τσέπη του κυρίου Μέργου, μπαίνουν 6.200 ευρώ το μήνα. Εν έτη 2013, και όταν ο κατώτατος μισθός έχεις φτάσει στα 510 ευρώ. Τα 510 € του φαίνονται πολλά του ΓΓ του υπουργείου και προτείνει να «τα δούμε αυτά» ενώ για τα δικά του, κρίνει πως είναι λίγα και διαμαρτύρεται.

Όπως φαίνεται, δεν τα βγάζει άνετα πέρα με τα 6.200 το μήνα και «σκούζει». Εξάλλου, κι ο γάτος, την ίδια οδό ακολουθεί, όταν είναι από πάνω.

Advertisements