Κυβερνιτική «εξυπηρέτηση» στους ναζί

Γράφτηκε για το protagon.gr

φασίσταςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – που μόνο ως σύντομο ανέκδοτο μπορεί να εκλάβει κανείς το γεγονός ότι το θυμήθηκε αξιωματούχους αυτής της κυβέρνησης – ο ΓΓ Διαφάνειας του υπ. Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, μεταξύ άλλων, είπε: «Πρέπει να αντιληφθούν οι αυτουργοί των ρατσιστικών επιθέσεων, και όσοι τους υποστηρίζουν, ότι διαπράττουν εθνικό έγκλημα με τις απάνθρωπες και άνανδρες επιθέσεις τους σε ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας… δεν υπερασπίζονται τα δίκαια των Ελλήνων, δεν υπηρετούν την Πατρίδα όπως διατείνονται ούτε τα θρησκευτικά τους χριστιανικά καθήκοντα επιτελούν. Αυτό που κάνουν είναι να ικανοποιούν τα βίαια ένστικτά τους που δεν μπορούν να χειραγωγήσουν και οι καθοδηγητές τους να εμπορεύονται τον πατριωτισμό και τα θρησκευτικά αισθήματα των Ελλήνων ανάγοντας σε ιδεολογία το ρατσισμό.»

Και όμως: υπάρχουν περιπτώσεις από την πλευρά της συντεταγμένης Πολιτείας που νομίζεις ότι σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τους νεοναζί.

Αρχικά το υπ. Εσωτερικών, που στις 1/10/2012, μετά από κοινοβουλευτικό αίτημα ναζί βουλευτή, βγάζει εγκύκλιο με την οποία ζητάει «να του σταλεί το συντομότερο, ο αριθμός των αλλοδαπών μαθητών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, ανά χώρα προέλευσης». Για τις διευθύνσεις των σπιτιών των γονέων τους, τούτη τη φορά, δεν ελέχθη κάτι, πάντως. Ακόμα.

Μετά από αυτό, σειρά παίρνει… το ίδιο υπουργεία, διά του υφυπουργού Χαρ. Αθανασίου, το οποίο, «ενόψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του ΣτΕ που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1α και 24 του ν. 3838/2010», καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, να μη δέχονται νέα αιτήματα χορήγησης ιθαγένειας, να μην εξετάζουν τους σχετικούς φακέλους και να μην ορκίζουν αλλοδαπούς που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια. Προσοχή: όχι μετά από την απόφαση του ΣτΕ, ούτε μετά την επίσημη δημοσίευσή της, αλλά απλώς μετά από… διαρροές φημών στον τύπο. Το ότι, όπως επισημαίνει η ΕΕΔΑΠ «η τυχόν άρνηση παραλαβής αίτησης, θα συνιστούσε επί πλέον και παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, ενώ τυχόν άρνηση εγγραφής στο δημοτολόγιο προσώπου ήδη κατέχοντος (βάσει ΦΕΚ) την ελληνική ιθαγένεια θα συνιστούσε επί πλέον και παράβαση του νόμου για τα δημοτολόγια», δείχνει να μην απασχολεί καν τον υφυπουργό. Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση δείχνει το άγχος της απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Και η «φρεσκότερη» περίπτωση. Το υπ. Ανάπτυξης, μετά από ερώτημα βουλευτών της «ΧΑ», τυχαία κι αυτό, ζητάει από τις Περιφέρειες, να σταλούν «τα στοιχεία των αλλοδαπών που έχουν αγοράσει και διατηρούν επιχείρηση στην Επικράτεια», για να τα παραδώσει φυσικά με κάθε επισημότητα στους χρυσαυγίτες. Αν θα μπορούσαν τα στοιχεία αυτά, να χρησιμοποιηθούν «καταλλήλως» από τους ναζί; Εσείς τι λέτε; Για να σας βοηθήσω, παραθέτω πρόσφατα λόγια του υπαρχηγού της: «Δεν γουστάρουμε βουλευτιλίκια. Εκμεταλλευόμαστε προνόμια αυτής της ιδιότητας. Έχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια. Δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο (sic) και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας…» Πριν από αυτόν, θυμίζω, σχεδόν τα ίδια είχε πει για τη Δημοκρατία και ο Γκέμπελς. Φαντάζομαι, εντελώς… τυχαία τα είπε ο Έλληνας ναζί, και δεν αντιγράφουν μεθόδους των προγόνων τους.

Αν στην περίπτωση μερικών υπουργών του Γ. Α. Παπανδρέου, χρησιμοποιήθηκε απαξιωτικά και άδικα πολλές φορές, ο όρος «κηπουροί», επειδή δεν είχαν αναδειχθεί από πολιτικά «τζάκια» ή την «κομματική μήτρα», για μερικά μέλη της σημερινής κυβέρνησης, για την «ζέση» με την οποία εκπληρώνουν επιθυμίες της «χρυσής αυγής» ποιος όρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;