Εντολή Δένδια ακόμα και για συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΔένδιαςΤην εντολή να συλλαμβάνονται ακόμη και βουλευτές, στην περίπτωση κατά την οποία τελούνται αδικήματα όπως η αντιποίηση αρχής και η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με Το Έθνος της Κυριακής, μετά τα τελευταία επεισόδια με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε στα μέσα της εβδομάδας τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την απόφασή του αυτή και του ζήτησε να κοινοποιηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Η απόφαση, εντάσσεται σε ένα πλαίσιο μέτρων, το οποίο η ηγεσία του υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει αποφασίσει να υλοποιήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η εμπλοκή της ΕΥΠ στην παρακολούθηση μελών του ακροδεξιού χώρου, καθώς και η παρακολούθηση ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες ακροδεξιών οργανώσεων.

Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.για την παύση της διάθεσης των αστυνομικών που έχουν επιφορτισθεί με την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, ο κ. Δένδιας βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας.

in.gr

Advertisements