Φυλακισμένος σε ένα όνειρο που σβήνει

Πηγαίνοντας στο Δήμο σήμερα, να καταθέσω τα δικαιολογητικά για την έκδοση Ειδικής Βεβαίωσης Άδειας
Διαμονής, μετά την «Προσωρινή Διαταγή Αναστολής Απόφασης» της Περιφέρειας για την «οικειοθελή αναχώρηση» που μου είχε επιβάλει, που εξέδωσε το Δικαστήριο, κατάλαβα επιτέλους τι θέλει να κάνει το κράτος. Να με συντρίψει θέλει και να με εκδικηθεί, για άγνωστο προς εμένα λόγο. Και όταν λέω εμένα, εννοώ και όλους όσους είναι στη δική μου θέση και αναγκάζονται πλέον να έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απονομιμοποίησης, για έλλειψη ακόμα και 2 (δυο) ενσήμων .

Ενώ κατέθεσα όλα τα δικαιολογητικά που μου ζητήθηκαν, συν 150€ παράβολο, μου παραχωρήθηκε ένα χαρτί το οποίο, με κεφαλαία γράμματα λέει: Το παρών, δεν αποτελεί απόδειξη νόμιμης παραμονής στη χώρα!  Την ίδια ώρα που το δικαστήριο έχει διατάξει το αντίθετο. Για να είμαι νόμιμος, θα πρέπει να περιμένω να εκδώσει η Περιφέρεια (ξανά η Περιφέρεια), την Ειδική Άδεια Νόμιμης Διαμονής. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σε 6 μήνες, όπως με πληροφόρησε η υπάλληλος του Δήμου που παρέλαβε τα δικαιολογητικά μου, μια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι άδειες των υπαλλήλων αλλά και επειδή «τέτοια είναι η πρακτική που ακολουθεί η Περιφέρεια», όπως μου διευκρίνισαν. Στο διάστημα αυτό, είναι αυτονόητο πως ΔΕΝ θα μπορώ να ταξιδέψω προς τη χώρα μου, αφού δεν έχω το χαρτί της νόμιμης παραμονής μου. Και ας έχω δυο γονείς στην ηλικία των 80 ετών που μένουν μόνιμα στην Αλβανία. Επίσης, για όσο διάστημα χρειαστεί να εκδοθεί η άδεια, ΔΕΝ θα μπορώ να κάνω καμία συναλλαγή με το δημόσιο ή με οποιοδήποτε άλλο φορέα, αφού παντού απαιτείται η νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα.

Κάνω μια παράκληση προς τους αρμοδίους: Απελάστε με τώρα! Είναι προτιμότερο από το να με ταπεινώνετε με αυτό τον τρόπο. Το μόνο φταίξιμό μου είναι ότι επιθυμώ να συνεχίσω να εργάζομαι και να ζήσω στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Στη χώρα που επέλεξα  συνειδητά να ζήσω και να εργάζομαι από τα 22 μου χρόνια και έφτιαξα εδώ και την οικογένειά μου. Το μόνο μου αμάρτημα είναι πως, δεν επιλέγω να τα βάλω στα πόδια, στις πιο δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, αν και αρκετοί μου το πρότειναν και θα μπορούσα να το κάνω και εύκολα.  Κύριοι, αν αυτό θεωρείται πια τόσο μεγάλο κακό, τότε απελάστε με να τελειώνουμε. Δεν είναι ανάγκη να με ταπεινώνεται ούτε εμένα ούτε τα παιδιά μου.  Αν πάλι, δεν θέλετε να με απελάσετε, τότε δείξτε επιτέλους έλεος!

Advertisements

2 thoughts on “Φυλακισμένος σε ένα όνειρο που σβήνει

 1. Παράθεμα: Νίκο Αγκο: Aπελάστε με να τελειώνουμε « Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος

 2. Κε Νικο

  Συμφωνώ μαζί σας και σέβομαι τη θέση σας. Θα ήθελα, με κάθε καλή διάθεση να σημειώσω τα ακόλουθα:
  – Το σφάλμα του τρόπου εισαγωγής και διαμονής των μεταναστών στην Ελλάδα είναι διαρκές. Η εισαγωγή των μεταναστών, στο 99% των περιπτώσεων, από την Αλβανία είναι λαθραίος. Και λαθραίος από τα βουνά, κρυφά και παράνομα. Όσοι μπήκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο έπρεπε να απελαθούν άμεσα. Εάν ήθελαν πολιτικό άσυλο, μπορούσαν να κάνουν αίτηση. Η πραγματική αντίδραση μίας φυσιολογικής χώρας, θα ήταν όσοι εισέρχονται σε μία χώρα παράνομα, να κρατούνται, αφού συλλαμβάνονται από τους διασυνοριακούς φύλακες και στη συνέχεια να απελαύνονται. Μάλιστα, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς νόμους αν δεν ανταποκρίνονταν στα παραγγέλματα και δεν παραδίδονταν απαιτείται να πυροβολούνται. Δεν ισχύει το ίδιο και με τους Αλβανικούς στρατιωτικούς νόμους?
  – Η ως ανωτέρω περιγραφόμενη κατάσταση οφείλεται στους Έλληνες. Δεν οφείλεται στους Αλβανούς. Και σαφέστατα δε θα έπρεπε να τιμωρηθούν οι Αλβανοί γι’ αυτό. Θα έπρεπε άμεσα να τιμωρηθούν με φυλάκιση όσοι όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλλεύτηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους μετανάστες για να αισχροκερδίσουν.
  – Όσοι μετανάστες έχουν σοβαρούς λόγους (παιδιά που μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ελλάδα, χρόνια ΝΟΜΙΜΗ εργασία, επιχειρήσεις κ.λ.π.) θα έπρεπε να πάρουν άμεσα μόνιμη άδεια παραμονής, διαβατήριο και τα λοιπά και να καταγραφούν. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα, καθώς και τις υποχρεώσεις του Έλληνα πολίτη. ΌΛΟΙ οι άλλοι απαιτείται να απελαθούν άμεσα εκτός αν κάνουν αίτηση δήλωσης της χώρας που προέρχονται και ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Και για όσους εισέρχονται άμεσα να ισχύουν όσα αναφέρω στην πρώτη παρατήρησή μου.

  Τα όσα αναφέρω ανωτέρω δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν με δεδομένο ότι η μετανάστευση είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα και αναφέρεται στις δυσκολίες επιβίωσης του ανθρώπου στον τόπο του. Πρέπει, όμως, να γίνει μία αρχή. Και σε αυτήν την αρχή πρέπει να βάλουν «χέρι» και οι μετανάστες που έχουν ζήσει εδώ, απολαύσει την ευημερία χρόνια και να διεκδικήσουν εκτός από την Ελλάδα και από τη χώρα τους μέτρα για να αποφευχθεί η «αποβολή» παρανόμων και μη από τη χώρα τους προκειμένου η χώρα να ευημερήσει εις βάρος της χώρας υποδοχής. Με δεδομένο ότι αυτή ήταν η πολιτική της Αλβανίας μέχρι και σήμερα, καλό θα ήταν να εμποδιστεί για να μειωθούν και τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.