Που διαφέρει ο Τζήμερος από τη Χρυσή Αυγή;

Το μεταναστευτικό πρόγραμμα του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», για όποιον το έχει διαβάσει, δεν αφήνει και πολλά ερωτήματα: είναι ρατσιστικό και συναφές ακόμα και με αυτό της Χρυσής Αυγής. Η επιμονή,όμως, σε αυτό, του επικεφαλής της, Θ. Τζήμερου, και μετά τη συνεργασία με τη ΔΡΑΣΗ και την Φιλελεύθερη Συμμαχία, πρέπει να προβληματίσει πολλούς. Οι σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο, τον «ξεγυμνώνουν» και τον παραδίδουν έτσι όπως είναι: Ρατσιστής!  Διαβάστε πιο κάτω τι είπε.
Την άποψη ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες» εξέφρασε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος.

Στην παρατήρηση ότι οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν σε συγκεκριμένη αγγελία για αγροτικές εργασίες, ο κ. Τζήμερος απάντησε ότι οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί το ημερομίσθιο που προσφερόταν ήταν πολύ χαμηλό.

Ο κ. Τζήμερος διατύπωσε την άποψη ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό τους.

Ο κ. Τζήμερος εξήγησε ότι για τη λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει σε πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους της, καθώς δεν αφορά μόνο την ίδια. Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να φυλάσσει μόνη τα σύνορά της για την είσοδο παράνομων μεταναστών.

πηγή: in.gr

Advertisements

5 thoughts on “Που διαφέρει ο Τζήμερος από τη Χρυσή Αυγή;

  1. Γιατί μόνο το μεταναστευτικό είναι; Η λανθάνουσα ομοφοβία του Τζήμερου; Η απαίτησή του για αρχαία στο δημοτικό; Η πρότασή του για δουλοπαροικιακή εργασία των νέων εργαζομένων;

    Μου αρέσει!

  2. Τι σημαίνει δείμος; Πρόκειται για νεολογισμό ή απλώς άγνοια ακόμα και της λέξης δήμος;

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.