Η πρόταση της Περιφέρειας για να αποφύγω την απέλαση

Η Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικής, με σημερινή επιστολή της στον Υπ. Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη και κοινοποίηση στον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, αφού κάνει ένα ιστορικό του φακέλου μου, προτείνει τρεις τρόπους για να αποφύγω την απέλαση. Στην επιστολή, ενώ η Περιφέρεια παραδέχεται ότι έχω καταθέσει και την γιατρική γνωμάτευση και βεβαίωση ταξιδιών μου στο εξωτερικό, όπως μου ζητήθηκε, δεν δίνει καμία απάντηση για πιο λόγο δεν τα έλαβε υπόψιν.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, όπως η γράφει στην επιστολή της η Περιφέρεια, η αίτησή μου, εξετάστηκε στο σύνολό της στις 21/03/2012. Δηλαδή, δυο χρόνια και πέντε μήνες από την ημέρα που κατέθεσα. Ακόμα και αν ο φάκελός μου ήταν πλήρης, η άδεια που θα έπαιρνα θα είχε λήξει 5 μήνες πριν την πάρω στα χέρια μου. Το φαινόμενο αυτό, βέβαια, δεν είναι μεμονωμένο αλλά συμβαίνει με χιλιάδες μετανάστες.

Οι τρόποι που προτείνει πλέον η Περιφέρεια  για να αποφύγω την απέλαση είναι οι εξής: 

1) Αίτηση στην ίδια Περιφέρεια για παράταση αναχώρησης για ένα έτος.

2) Προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια για την ακύρωση της απόφασής της και μετά από αυτό, να μου παραχωρηθεί Βεβαίωση Νόμιμης Διαμονής, ετήσια διάρκειας και ανανεώσιμης ως την εκδίκαση της υπόθεσης (σ.σ.: διαρκεί 4-5 χρόνια).

3) Αίτηση στο υπ. Εσωτερικών (Δ/νση Μετανάστευσης) για να λάβω άδεια για εξαιρετικούς λόγους. Η υπηρεσία αυτή αδειοδοτεί αλλοδαπούς τρίτων χωρών που έχουν αναπτύξει δεσμούς με τη χώρα.

– Ο πρώτος τρόπος με προσβάλει βάναυσα. Δεν είναι δυνατόν να ζω 365 μέρες με τη «Δαμόκλειο Σπάθη» της απέλασης. Αλήθεια, μετά το πέρας των 365 ημερών, τι θα πρέπει να κάνω;
– Ο δεύτερος τρόπος είναι το ίδιο επώδυνος αφού ως την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, θα έχουν περάσει 26-27 χρόνια παραμονής μου στη χώρα και ακόμα θα είμαι «προσωρινά νόμιμος».
– Ο τρίτος τρόπος είναι καταστροφικός. Η διαδικασία αυτή διακόπτει τη συνέχεια της μόνιμης και νόμιμης διαμονής μου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα, να χρειαστούν άλλα 7 χρόνια νόμιμης παραμονής, για να δικαιούμαι να καταθέσω δικαιολογητικά για να λάβω την ελληνική υπηκοότητα.

Συνεχίζω να αιτούμαι την ακύρωση της απόφασης για την οικειοθελή μου αναχώρηση όπως επίσης και να προσμετρούνται οι μέρες νοσηλείας και ανάρρωσης, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση αλλά και οι μέρες απουσίας μου από την χώρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Σας ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη συμπαράστασή σας.

Advertisements

2 thoughts on “Η πρόταση της Περιφέρειας για να αποφύγω την απέλαση

  1. κ. Ago, η άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους ούτε καταστροφική είναι ούτε τίποτα και είναι αυτό που πρέπει να αιτηθείτε εφόσον διαθέτετε τα απαιτούμενα αποδεικτικά της ασθένειας, καθώς ανανεώνεται κανονικά και οι άδειες διαμονής σας θα έχουν συνέχεια. Διαβάστε παρακαλώ το άρθρο 44 του Ν. 3386/2005 εκεί που αναγράφει για την ανανέωσή της. Όσοι έχουν κάνει χρήση του άρθρου αυτού δεν είχαν καμία επίπτωση στη συνέχεια των αδειών διαμονής τους

    Μου αρέσει!

  2. Επίσης, εφόσον κατά τα λεγόμενά σας δεν έλαβαν υπόψη τα δικαιολογητικά που είχατε καταθέσει, μπορείτε ανέξοδα, να κάνετε μία αίτηση Θεραπείας για να ξαναελεγχθεί ο φάκελος.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.