Ποιεί την νήσσαν η εκκλησία για τον αντιχριστιανό Χρυσαυγίτη βουλευτή

Ο Γ. Γερμενής ή «Καιάδας», δεν ενοχλεί τους συνήθως λαλίστατους μητροπολίτες

Κανένα σχόλιο από την εκκλησία για τον «αντιχριστιανό» Χρυσαυγίτη βουλευτή

Ο Γ. Γερμενής ή «Καιάδας», γνωστός από την κραυγή «όλοι όρθιοι!» προς τους δημοσιογράφους, δηλώνει «αντιχριστιανός». Ωστόσο, η σε ανάλογες περιπτώσεις λαλίστατη εκκλησία, δηλώνει ότι δεν ανησυχεί γιατί είναι ορθόδοξοι οι… γονείς του

Σιγή ιχθύος κρατάει μέχρι στιγμής, η συνήθως ευαίσθητη σε αυτά τα θέματα, Εκκλησία της Ελλάδος σχετικά με την εκλογή στο ελληνικό κοινοβούλιο του δεδηλωμένου «αντιχριστιανού» βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, γνωστού και με το ψευδώνυμο «Καιάδας».

Ο Καιάδας είναι μέλος του black metal συγκροτήματος Naer Mataron. Σε συνέντευξή του που είχε δημοσιευτεί την 1η Αυγούστου του 2009 στο διαδικτυακό μουσικό περιοδικό «Rock Αποδράσεις» δήλωνε: «Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου».
Παρότι, τις τελευταίες ημέρες όλοι έχουν μάθει τις απόψεις του κ. Γερμενή ακόμη και οι πλέον λαλίστατοι μητροπολίτες, οι οποίοι μόλις ένας βουλευτής της αριστεράς ή του κέντρου τολμούσε να κάνει έστω και το παραμικρό αρνητικό σχόλιο για την εκκλησία διερήγνυαν τα ιμάτιά τους, επιλέγουν αυτή τη φορά μία ασυνήθιστη, πλην εκκωφαντική, σιωπή.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χρόνης Τσιανάκας, στην ερώτηση αν η Αρχιεπισκοπή έχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα περιορίστηκε να επισημάνει ότι αν υπάρξει τοποθέτηση της ηγεσίας της Εκκλησίας αυτό θα γίνει μόνον εάν και εφόσον το θέμα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο.
Από το γραφείο του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ δηλώνουν επίσης ότι δεν έχουν «προς το παρόν» καμία επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ενώ από το γραφείο του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου απαντούν ότι «δεν ακούνε τέτοια μουσική», αλλά, όπως επισήμαναν, δεν τους ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός δεδομένου ότι, όπως άκουσαν, «οι γονείς του Καιάδα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».
Την ίδια στιγμή η εκκλησία φαίνεται να μην ακούει και τις καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες ιερείς σε εκκλησίες, όπως ο Άγιος Ανδρέας στα Κάτω Πατήσια, προπαγανδίζουν ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής, αδιαφορώντας, όπως λένε μέλη του ποιμνίου, αν έτσι παραβιάζουν τον πνευματικό τους ρόλο και τη χριστιανική εντολή για την καταδίκη φαινομένων βίας.
Πηγή: Το Βήμα
Advertisements

6 thoughts on “Ποιεί την νήσσαν η εκκλησία για τον αντιχριστιανό Χρυσαυγίτη βουλευτή

 1. Όταν η εκκλησία πάρει θέση για όλους τους άθεους κι αντιχριστιανούς κομμουνιστές βουλευτές, ας κατακεραυνώσει και τον Καιάδα. Η εκκλησία πάντα κωφεύει και δεν κάνει διαχωρισμούς κι αφορισμούς. Ίσως όμως και να ΄πρεπε…

  Μου αρέσει!

 2. Δέν πρέπει,αγαπητέ νά λησμονείτε ότι αυτούς πού συκοφαντικά αποκαλείται νεοναζί
  ψηφίστηκαν από 440.000 Ελληνες,είναι όλοι αυτοί νεοναζί ή εξοργισμένοι από τό σάπιο,
  όπως τό αποκάλεσε καί ο βενιζέλος σάπιο πολιτικό προσωπικό…??????

  Μου αρέσει!

 3. Κύριε Σερέτη,
  στην Ελλάδα κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα της θρησκευτικής ανοχής και ελευθερίας στο Άρθρο 13 του Συντάγματος…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.