Σόιμπλε: Η ευρωζώνη αντέχει και χωρίς την Ελλάδα

Ένα βήμα παρακάτω προχωρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ως προς το ζήτημα της χώρας μας μετά την πολυδιατυπωμένη από το Βερολίνο ανάγκη για εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των δανειστών της . Με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, τόνισε ότι η €ζώνη μπορεί να αντέξει και χωρίς την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι πλέον ανθεκτικότερη από ότι ήταν πριν από δυο χρόνια και έχει πλέον οικοδομηθεί ένας μηχανισμός προστασίας.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Ράινισε Ποστ και ερωτηθείς για το αν η ζώνη του Ευρώ μπορεί να αντέξει μία έξοδο της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απαντά:

«Η Ευρώπη δεν βυθίζεται τόσο εύκολα» και διευκρινίζει:

«Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Όμως πρέπει να το θέλει κι εκείνη και να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν»

Κατά τον Σόιμπλε, η €ζώνη σήμερα είναι πιο έτοιμη από ότι ήταν πριν από δυο χρόνια για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας.

«Έχουμε μάθει πολλά αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και έχουμε οικοδομήσει μηχανισμούς προστασίας. Οι κίνδυνοι διάχυσης για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν γίνει μικρότεροι κι η ευρωζώνη στο σύνολό της έγινε πιο ανθεκτική»

Πηγή: ΕΡΤ

Advertisements

One thought on “Σόιμπλε: Η ευρωζώνη αντέχει και χωρίς την Ελλάδα

  1. Ναι σε πιστέψαμε. Είσαστε πολύ άνετοι. Όχι ότι η Ελλάδα θα παρασύρει με την πορεία ή τις επιλογές της -άμεσα ή έμμεσα- και άλλες χώρες της Ευρώπης, και τις χώρες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Νότου. Διπλωμάτης ο Σόιμπλε και οι άλλοι, αλλά αν δεν τους ένοιαζε πραγματικά δε θα κάναν κάθε μέρα δηλώσεις και απειλές. Θέλουν απλά λαούς εντελώς αμέτοχους και άβουλους στα μαγειρέματά τους.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.