Νέα δημοσκόπηση: Στο 25,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δείχνει ότι δεν θα προκύψει κυβέρνηση, μάλλον πάμε ξανά για εκλογές και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έπιασαν δουλειά. Ας δούμε τη νεότερη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

«Πρωτιά» του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση, του οποίου τα ποσοστά – με αναγωγή – εκτοξεύονται στο 25,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον «Επενδυτή», ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός που αυξάνει καθαρά τα ποσοστά του, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνουν κάμψη.

Ειδικότερα, o ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η Ν.Δ. υποχωρεί στο17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Με την αναγωγή, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται στο 25,5%, έναντι 21,7% της Ν.Δ. -που και αυτή αυξάνει τη δύναμή της-, 14,6% του ΠΑΣΟΚ και 5,3% του ΚΚΕ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 50% των ερωτωμένων απαντά ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο που ψήφισαν οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα… χωρίστηκε στα δύο. Δηλαδή τα μεγάλα αστικά κέντρα ψήφισαν αριστερή διακυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η ελληνική περιφέρεια έδωσε δικομματική… αυτοδυναμία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

TheInsider

Advertisements