Ο ρατσισμός, καβάλα… σε άσπρη μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επώνυμη καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών 

Ο Φρομέντιος Γαδόγο Κινυούα είναι Έλληνας πολίτης. Προϊστάμενος νοσηλευτής σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας και έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Τα γράφω αυτά για να δούμε πόσο κακό έχει κάνει η ξενοφοβική ρητορεία πολιτικών και το εμπόριο φόβου.

Σήμερα το απόγευμα, την ώρα που πήγανε στο σπίτι από τη δουλεία του, κοντά στο Καπνεργοστάσιο , στην οδό Λένορμαν, τον σταμάτησαν δυο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο ένας, που η μηχανή του φέρει τον αριθμό κυκλοφορίας 8797, του ζήτησε να ανοίξει το παράθυρο. Αφού έκανε ο,τι που του ζήτησε ο αστυνομικός, ο τελευταίος άρχισε και τον βρίζει χυδαία και με απόλυτο ρατσιστικό λεξιλόγιο. Μεταξύ άλλων του είπε: «όταν θα δεις την αστυνομία, αραπάκο, θα κάθεσαι σούζα. Θες να σε βγάλω έξω να σε γ@αμίσω εδώ; Θες να σου σπάσω τα δόντια σου, καργιόλι ;  Κωλόμαυρε» κλπ

Ο Φρομέντιος, που τυγχάνει να είναι και φίλος μου, είναι ο δίδυμος αδελφός του Νικόδημου Κινυούα. Πρόεδρος της οργάνωσης ΑΣΑΝΤΕ (ΜΚΟ νέων με αφρικανική καταγωγή) και μέλος του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Μεγάλωσαν στην Ελλάδα και είναι εξαίρετα παιδιά. Δραστήριοι στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τα πιο ήσυχα παιδιά που έχω γνωρίσει. Ανάλογη συμπεριφορά αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό και ο Νικόδημος.

Γράφω πιο πολύ ως φίλος τους αυτή την ώρα και όχι ως δημοσιογράφος. Η ξενοφοβική και μισαλλόδοξη ρητορεία των πολιτικών κομμάτων της δεξιάς και ακροδεξιάς, ενόψει των εκλογών, αλλά και  η πολιτική επικρατούσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που θέλει τους μετανάστες τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας, και τους έχει μετατρέψει σε προεκλογικό λάφυρο των συντηρητικών πολιτικών, έχει αποθρασύνει, όχι μόνο τα ακραία στοιχεία της κοινωνίας, αλλά και  κομμάτι των σωμάτων ασφαλείας.

Η καταγγελία είναι επώνυμη και θα κατατεθεί στον εισαγγελέα αλλά και στο υπ. Προ.Πο.  Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση και του κυρίου Χρυσοχοϊδη αλλά και του εισαγγελέα.

Advertisements

3 thoughts on “Ο ρατσισμός, καβάλα… σε άσπρη μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

  1. Μήνυση για όλα τα αδικήματα.
    Καμία υποχώρηση σε επικίνδυνους «προστάτες» του πολιτη….

    Μου αρέσει!

  2. Tι να πεις και τι να κάνεις σε τέτοιου είδους ανθρωπων, ο Θεος να τους κάνει. Φαίνεται όμως οτι η ομάδα ΔΙΑΣ το έχει σαν σύστημα να προπηλακίζει και να τρομοκρατεί μετανάστες. Ένα παρόμοιο περιστατικό με άντρες της συγκεκριμένης ομάδας να βρίζουν και να απειλούν ένα εξαθλιωμένο Πακιστανό, είχε συμβεί και πριν λίγες μέρες. Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε καλά που δεν τους εκτελούν κιόλας τους ανθρώπους.Άλλα όπως προείπα τι να κάνεις για αυτήν την κατάσταση, που να απευθυνθείς και ποιος θα σε ακούσει?

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.