Αυτοί έδωσαν τα λεφτά για τη μεταφορά των 2 Πακιστανών

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στα social media, και ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το χειρισμό του, κρίνω αναγκαίο ότι πρέπει να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Μετά το τραγικό συμβάν της Παρασκευής,  6 Απριλίου 2012, όταν και τα δυο παλικάρια, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν από αυτοκίνητο που είχε ανατραπεί (και όχι απλώς «κολλήσει» όπως αναφέρθηκε αρχικά από άτομα που δεν είχαν σχέση με το συμβάν), ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων, μαζί με άλλος 2 συμπατριώτες τους και περίπου 20 άλλους γηγενείς (οι οποίοι τους… έδιναν οδηγίες (!!!)  , φίλη των παιδιών έψαχνε απεγνωσμένα βοήθεια. Κυρίως ήθελε να επικοινωνήσει με δημοσιογράφο. Ήρθε σε επαφή με κάποιον φίλο μου blogger, ο οποίος την παρέπεμψε σε μένα.

Αμέσως ξεκίνησα το ρεπορτάζ, ενώ προηγουμένως είχα κάνει και θέμα στο protagon, μετά την σχετική είδηση. Έδωσα στην δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των παιδιών, για να τους λέμε τελικά με τα ονόματά τους και όχι «2 Πακιστανοί». Η φίλη των παιδιών, με παρακάλεσε, με δική της πρωτοβουλία, να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την οικονομική στήριξη της διαδικασίας, διότι το ποσό μεταφοράς και όλα τα άλλα έξοδα στην Ελλάδα (γραφείο τελετών κλπ.)  ξεπερνούσε τις 6000 €. Χρήματα που τα παιδιά δεν τα είχαν.  Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι συγγενείς των δυο παιδιών, του  Humayun Anwar και του Wakar Ahmed, που ουσιαστικά είναι μόνο ο θείος του πρώτου- αδελφός του πατέρα του- δεν ζήτησαν από κανέναν καμιά βοήθεια.

Ανέλαβα να ξεκινήσω τη διαδικασία μέσω των social media, του blog μου αλλά και του protagon που με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους που αμέσως ανταποκρίθηκαν.

Ανάρτησα τον αριθμό λογαριασμού του θείου του Χαμαγιούν -του 18χρονου νεκρού-  και η ευαισθητοποίηση του κόσμου υπήρξε καθολική και άμεση. Πρώτοι που έδωσαν λεφτά ήταν ένα ζευγάρι από την Κρήτη, γνωστοί σε μένα αλλά και σε αρκετούς άλλους, αλλά  για δικούς τους λόγους, δεν θέλουν να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους. Συγκλονίστηκα από την άμεση ανταπόκρισή τους και την προθυμία να βοηθίσουν και πιο πέρα τα παιδιά που έχουν μείνει πίσω. Έπειτα, ήρθε σε επαφή μαζί μου στενός συνεργάτης του Γιώργου Καμίνη, Δημάρχου Αθηναίων, και  με ενημέρωσε ότι «ο κύριος Καμίνης, θέλει να προσφέρει στην υπόθεση μεταφοράς». Αρχικά κατάλαβα ότι θα το έκανε ο Δήμος Αθηναίων για αυτό και στα social media, είχα μιλήσει   για «δημοτική Αρχή». Στη διάρκεια της ημέρας ο συνεργάτης του κυρίου Καμίνη μου διευκρίνισε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος, με δικά του προσωπικά λεφτά θέλει να συμβάλει.  Έτσι και έγινε. Σήμερα το πρωί, από προσωπικά λεφτά του Γιώργου Καμίνη, καλύφθηκε σημαντικό μέρος των απαιτούμενων εξόδων. Λεφτά (500 €) έβαλε στον λογαριασμό και το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Το απαιτούμενο ποσό καλύφθηκε ολοκληρωτικά και αυτή την ώρα, οι σοροί των δυο μικρών ηρώων- διότι οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος δείχνουν πραγματική θυσία-   του Humayun Anwar, 18,5 ετών, και του Wakar Ahmed, 33 ετών-  μεταφέρονται για την πατρίδα τους. Συνοδεύει τα φέρετρα ο θείος του Hamayun.

Η ανταπόκριση του κόσμου, υπήρξε για μένα η πιο ευχάριστη έκπληξη που έχω δοκιμάσει εδώ και καιρό. Αρκετά μεμονωμένα άτομα κατέθεσαν από το υστέρημά τους, κυριολεκτικά. Η δημοσιοποίηση του ονόματος του Γιώργου Καμίνη, έγινε με δική μου πρωτοβουλία, και πρέπει να κάνω σαφές ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν εκφράστηκε τέτοια επιθυμία,ούτε από τον ίδιο ούτε και από τον συνεργάτη του με τον οποίο έχουμε μιλήσει αμέτρητες φορές αυτές τις ημέρες.

Εκ μέρους των φίλων και συγγενών της οικογένειας,    έναν έναν ξεχωριστά και όλους μαζί, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους  συνέβαλαν, λίγο ή πολύ στην υπόθεση αυτή. Η θυσία των παιδιών το απαιτούσε και όλοι μαζί τα καταφέραμε.

Υ.Γ.: Δεν γεννήθηκα ούτε Έλληνας, ούτε στην Ελλάδα. Η ενασχόληση με αυτό το θέμα και η ανταπόκριση των ανθρώπων για να βοηθήσουν, ακόμα μια φορά με δικαιώνουν και με κάνουν υπερήφανο για την επιλογή μου να επιλέξω την Ελλάδα για πατρίδα μου!

Advertisements

One thought on “Αυτοί έδωσαν τα λεφτά για τη μεταφορά των 2 Πακιστανών

  1. Είναι στιγμές που αυτός ο βόθρος που λέγεται Ελλάδα, με συγκινεί. Θυμάμαι επίσης τη συγκλονιστική συμπαράσταση των Ελλήνων στα θύματα τού τσουνάμι το Δεκέμβριο τού 2004, συμπαράσταση που αν θυμάμαι καλά ξεπέρασε (σε δωρεά ανά κεφαλή) κάθε άλλη χώρα.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.