Καθηγητής στην Ευελπίδων ο επικεφαλής της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής»

Όταν με τα λεφτά του κράτους, εκκολάπτεται το παρακράτος. Διαβάστε πιο κάτω την είδηση.
Τακτικός καθηγητής, που παράνομα εξελίχθη από Λέκτορας σε Αναπληρωτή, είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης που προωθούσε τη δημιουργία της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής»!
Το θέμα έφερε στην Βουλή ο Τ. Κουράκης τονίζοντας πως» εμπνευστής αυτών των  μορφωμάτων, η λειτουργία και ο σκοπός των  οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις  και  Δ/ντής του «Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων» (ΕΚΕΟ), είναι ο κ. Θ. Λιόλιος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και μάλιστα Δ/ντής του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών! Κατέχει λοιπόν μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη θέση που σχετίζεται άμεσα με την ιδεολογική συγκρότηση των νέων αξιωματικών  και συνεπώς με την λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.»
Ακόμη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «στη Σχολή Ευελπίδων εξακολουθεί η δράση διαφόρων φασιστικών «σταγονιδίων», όπως αποδείχθηκε και από την  πρόσφατη αποκάλυψη ότι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων υποχρεώθηκαν σε γιορτή για τη επέτειο του Πολυτεχνείου, να τραγουδήσουν τραγούδια της δικτατορίας!!»
Η υπόθεση δυστυχώς  έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο εν λόγω διδάσκων , μολονότι  διορίστηκε στη Σχολή Ευελπίδων ως Λέκτορας (ΦΕΚ 38Γ/25.2.2005), προσφάτως (ΦΕΚ 724Γ/29.9.2011) εξελίχθη απευθείας στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, παρακάμπτοντας την ενδιάμεση βαθμίδα του Επίκουρου, όπως ορίζει ο Νόμος 3187/2003 (άρθρο 11, παρ. 1, 2), και μάλιστα σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο.
Στη συνέχεια, λόγω  αυτής της παράνομης  υπερπήδησης των βαθμίδων, ο κ. Λιόλιος, ως Αναπληρωτής Καθηγητής, κατέλαβε τη θέση του  Δ/ντη του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών ΣΣΕ, αποκτώντας αυξημένες εξουσίες και αρμοδιότητες.
«Για ποιο λόγο προήχθη κατ΄ εξαίρεση  και κατά παράβαση της νομιμότητας ο εν λόγω καθηγητής; Ποιοι άλλοι στηρίζουν αυτές τις απόψεις και τις πρακτικές και προς ποία ιδεολογική κατεύθυνση επιθυμούν να στρέψουν τη Σχολή Ευελπίδων; » σημνειώνει ο Τ. Κουράκης.
Advertisements