Διεθνής Αμνηστία: Να αποσυρθούν άμεσα τα μέτρα για τους μετανάστες!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Διεθνής Αμνηστία αντέδρασε στα μέτρα της κυβέρνησης για τους μετανάστες.

«Βαθιά ανησυχητικό μέτρο» χαρακτηρίζει τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, «στοχοποιούνται οι πιο αδύναμοι άνθρωποι με βάση αμερόληπτα κριτήρια».

Η Jezerca Tigani, μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Αμνηστίας, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για στοχοποίηση ανθρώπων και τονίζει πως «οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποσύρουν άμεσα τα μέτρα, τα οποία θα επιδεινώσουν τον στιγματισμό των μεταναστών και των αιτούντων για άσυλο στη χώρα».

«Πρόκειται για μέτρα που πρέπει να μας ανησυχούν. Τα κέντρα κράτησης θα πρέπει να είναι η έσχατη επιλογή, ενώ η σύλληψη των μεταναστών χωρίς να αναζητηθεί κάποιο άλλο εναλλακτικό μέτρο, σημαίνει πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς της υποχρεώσεις», τονίζει η ίδια.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, εκείνοι που ζητούν διεθνή προστασία να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο κράτησης. Οι μετανάστες και οι αιτούντες για άσυλο δεν είναι εγκληματίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

Όπως σημειώνει «δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις στα σύνορα της Ελλάδας για τον εντοπισμό εκείνων των ατόμων που χρήζουν διεθνής προστασίας, όπως είναι τα θύματα βασανιστηρίων».

Η Διεθνής Αμνηστία δίνει βάση στη νέα Υγειονομική Διάταξη που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η οποία προβλέπει υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας όσων πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και περιγράφονται αναλυτικά μέσα σε αυτήν.

Τέλος, αναφέρεται και στους αλλεπάλληλους ελέγχους της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας.

24|7

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Διεθνής Αμνηστία: Να αποσυρθούν άμεσα τα μέτρα για τους μετανάστες!

  1. EA

    πριν περιπου ενα χρόνο η ιταλία αποφάσισε να βγαλει βιζα για πολλούς μεταναστες από τυνησία κλπ, που είχαν εισερθει χωρίς χαρτιά στη χωρα. Κάτι τετοιο θα εδινε την ευκαιρια οι μεταναστες να πάνε στον προορισμό τους που ήταν η Γαλλία (οι τυνησιοι μιλούν γαλλικά μιας κ χρόνια η τυνησία ηταν γαλλ. προτεκτορατο).Η Γαλλία αντεδρασε έντονα λέγοντας ότι δεν θα τους δεχτει, κ ότι την ευθυνη για τους μεταναστες εχει η Ιταλία. Επίσης είπε ότι η Ιταλία «δεν γινεται να χορηγεί τοσο ευκολα βιζες για όλους τους μεταναστες» . Aποφάσισε την αναστολή της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών από την ιταλική πόλη Βεντιμίλια προς τη νότιο-ανατολική Γαλλία Επίσης απειλούσε με αναστολή την συνθηκης Σεγκεν . Ετσι αν θυμαμαι καλά η Ιταλία σταματησε να χορηγεί βίζα στους μεταναστες. Μετά δημιουργηθηκε το στρατόπεδο της Λαμπεντόυζας,

    προσωπικά θεωρω ότι αν η ελλάδα προχωρούσε σε μία παρόμοια κίνηση (δηλαδή να χορηγεί βίζες προς μεταναστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη) οι άντιδρασεις από τις άλλες χωρες θα ήταν ίδιες σαν της Γαλλίας κ χειρότερες.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.