Αυτοάμυνα ή Εμφύλιος; Απάντηση στον Τάκη Μίχα

Γράφτηκε για το protagon

Ο Τάκης Μίχας, με το άρθρο «Δικαίωμα στην αυτοάμυνα» όχι μόνο τάσσεται υπέρ της πρότασης Καρατζαφέρη για τα περί οπλοφορίας των νοικοκυριών αλλά το πάει και ένα βήμα παραπέρα. Ζητάει, εκτός της οπλοφορίας, και την εκπαίδευση των πολιτών στην οπλοχρησία, για καλύτερη απόδοση σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη χρήσης του όπλου. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κύριο Μίχα, αν και πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής. Θα μπορούσα, βέβαια να περιμένω να του πω την απάντησή μου σε κάποια επόμενη συνάντηση αλλά ως τότε, το θέμα μπορεί και να έχει «κρυώσει» .

Κύριε Μίχα, το δόγμα Τζουλιάνι «πρώτα πυροβολούμε και μετά ρωτάμε», στην Ελλάδα θα μετατρεπόταν απλώς σε αιματοκύλισμα. Σε μια περίοδο που «αγανακτισμένος» κόσμος, ξεκινάει εφοδιασμένος με κράνη, γιαούρτια και καρέκλες να προπηλακίσει τον Γ. Νταλάρα, και να του φωνάζει «προδότη και δοσίλογε», τι θα γινόταν αν οπλοφορούσε κιόλας; Και γιατί πιστεύετε ότι στην εκπαίδευση θα πάνε μόνο οι νομοταγείς πολίτες και όχι και οι εν δυνάμει εγκληματίες; Ανέξοδη εκπαίδευση θα είναι και για αυτούς.

Ποιος, κύριε Μίχα, θα προστατεύει τους μη Έλληνες πολίτες που διαμένουν σε αυτή τη χώρα; Σύμφωνα με τη δική σας πρόταση και την πρόταση Καρατζαφέρη, αυτοί δεν θα δικαιούνται όπλα και αυτοάμυνα διότι δεν είναι Έλληνες πολίτες. Οι ζωές αυτών των ανθρώπων, κινδυνεύουν λιγότερο από τους εγκληματίες ή πιστεύετε κι εσείς ότι όλοι εμείς οι ξένοι είμαστε εγκληματίες; Ή πιστεύετε ότι οι εγκληματίες είναι μόνο ξένοι; Μόνο λίγες ημέρες πριν, άνθρωπος της οικογένειάς μου, από θαύμα σώθηκε όταν πηγαίνοντας στην οικοδομή(!), έξι η ώρα το πρωί, πήγαν να τον στραγγαλίσουν για να του πάρουν τη τσάντα που κουβαλούσε, η οποία είχε μέσα μόνο το κολατσιό του. Δεν φοβάστε μήπως αυτός ο κόσμος, αποτελέσει εύκολο στόχο «εκμάθησης» για πολλούς οπλοφόρους «σε αυτοάμυνα»; Και τι θα γίνει αν διάφορες ακραίες ομάδες, επωφελούμενες της «μέριμνας» του κράτους για την ασφάλειά τους, συγκροτήσουν ομάδες για τον έλεγχο «ευαίσθητων γειτονιών»; Τους φαντάζεστε και με ομοιόμορφες στολές; Σαν… Τάγματα Εφόδου θα μοιάζουν.

Τρέμω, κύριε Μίχα στον ενδεχόμενο να βρεθεί στην εξουσία όλη η «πολυκατοικία» και να θεσπίσει τις επιθυμίες σας και του κυρίου Καρατζαφέρη. Φοβάμαι ότι τότε θα βρεθούν αρκετοί που «από αυτοάμυνα» θα «επισκεφτούν» πολλούς από εμάς.

Advertisements

3 thoughts on “Αυτοάμυνα ή Εμφύλιος; Απάντηση στον Τάκη Μίχα

  1. Όπλα στα χέρια απεγνωσμένων και τρομοκρατημένων… Απορώ, δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι για να σώσουν τη χώρα και απλά θέλουν να ακούγεται το όνομά τους;;
    Τρέμω για τους σωρούς σορών μεταναστών (λαθρό- και μη) ή Ελλήνων που μοιάζουν ξένοι (ναι, υπάρχουν!) που θα στοιβάζονται στους δρόμους και για όλους θα έχουμε μια δικαιολογία. «Με κυνήγησε», «με απείλησε», «με ακολούθησε», «άπλωσε χέρι»…

    Μου αρέσει!

  2. Επιτέλους διαβάζω από καποιον μία απάντηση για το κείμενο του Μίχα.. Το «ωραίο» στην όλη ιστορία είναι ότι πήρε τεράστια διάσταση η δήλωση Καρβέλα ενώ του Μίχα πέρασε στο ….ντούκου (να πω εδώ ότι ο Μίχας είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης Καρατζ. πριν τον Καρβέλα ) . Προσωπικά όσο εκτιμούσα το Μίχα παλιότερα τόσο περισσότερο απογοητεύομαι με κάθε τι δικό του που διαβάζω πια.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.