Χημικός ευνουχισμός των παιδόφιλων

Η παιδοφιλία, πάει να εξελιχθεί σε μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας. Η, με κάθε τρόπο και χωρίς τον απαραίτητο γονικό έλεγχο, κοινωνικοποίηση των παιδιών , τα social media και οι νέες τεχνολογίες γενικότερα, δεν είναι «άμοιρες ευθυνών». Η αντίδραση της πολιτείας σε αυτή τη μάστιγα, πρέπει να είναι «χωρίς έλεος» . Το καινούργιο νομοθέτημα  της Ρωσίας, πάντως, και ακούγεται και και κατά την προσωπική μου γνώμη,  είναι ακραίο, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν ευνουχισμένοι και αθώοι άνθρωποι.  Τα αποτελέσματα αυτού του νόμου θα κριθούν στην πράξη αλλά όπως και να έχει, είτε με τέτοιο ριζοσπαστικά μέτρα, είτε με πιο δημοκρατικά αλλά απολύτως αυστηρά, το φαίνόμενο πρέπει να καταπολεμηθεί.

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Κανένα έλεος για τους παιδόφιλους είναι το δόγμα που υποστηρίζεται πλέον και δια νόμου στη Ρωσία.

Ο νόμος που υπεγράφη σήμερα από τον πρόεδρο της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων των 14 ετών.

Αυτός ο νόμος είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή (Δούμα) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (‘Ανω Βουλή) στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Για να καταδικαστεί ο δράστης ενός σεξουαλικού εγκλήματος σε χημικό ευνουχισμό, το δικαστήριο πρέπει να ζητήσει τη γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων.

Ο νόμος, που ενισχύει τις ποινές για τους παιδόφιλους, προβλέπει επίσης ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους υποτροπιάζουν.

Το Μάιο του 2011 ο Μεντβέντεφ είχε προτείνει το χημικό ευνουχισμό «σε εθελοντική βάση».  Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 2010 διαπράχθηκαν στη Ρωσία περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Πηγή: metro.gr

Advertisements