Ο Σόιμπλε η Έλσα και η υποκρισία μας

Αρχικά είδαμε την Έλσα Παπαδημητρίου να ζωγραφίζει στη Βουλή  και … εξεγερθήκαμε. Δεν γίνεται, είπαμε, την ώρα που ο κόσμος αγωνιά για το παρών και το μέλλον του, οι εκπρόσωποί του να  επιδίδονται σε ασκήσεις ζωγραφικής για να  «σκοτώνουν» τον χρόνο τους. Και πράγματι, τουλάχιστον ξενίζει η εικόνα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ακόμα και «για τα μάτια του κόσμου», αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις την ώρα που μιλάει ας πούμε ο Άδωνης, η Κανέλλη, ο Λαφαζάνης, ο Ροντούλης, ο Ανατολάκης, ο Καμμένος η Τσόνογλου ή οποιοσδήποτε άλλος, πας στο καφενείο της Βουλής και βλέπεις Ελένη Μενεγάκη ή Στεφανίδου. Μακριά από τις κάμερες,όμως, για να μη σε πιάσουν να μουντζουρώνεις  και γίνεσαι θέ(α)μα.

Ενώ,όμως, για την Παπαδημητρίου μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω, αφού είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου , στις δυσκολότερες ώρες του ελληνικού λαού εδώ και πολλά χρόνια, πώς να δικαιολογήσεις την απαίτηση μερικών να «συνετίσουν» τον Γερμανό Υπουργό των Οικονομικών ο οποίος, όπως δείχνει η φωτογραφία της Bild, ενώ η Bundestag συζητάει το πακέτο στηρίξεις για την Ελλάδα, λύνει… SUDOKU. Τον κύριο Σόιμπλε μπορούν να τον επιπλήξουν αυτοί που τον έχουν εκλέξει, και όχι εμείς, για τον τρόπο που περνάει την ώρα του στη Βουλή. Με διάθεση χιούμορ κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έψαχνε και τη λύση του ελληνικού προβλήματος. Όπως και να έχει, είναι υπερβολή αν όχι υποκρισία , να απαιτούμε από πολιτικούς άλλων χωρών,  να αγωνιούν για τα δικά μας προβλήματα. 

Advertisements

One thought on “Ο Σόιμπλε η Έλσα και η υποκρισία μας

  1. Μην είστε τόσο σκληροί!
    Η Έλσα δημιουργεί, μετά θα πουλήσει το έργο της και θα μειώσει το έλλειμμα. Ο Βόλφγκανγκ απλα μάχεται κατά του Αλτσχάιμερ… Μακροπρόθεσμα μόνο εμείς θα ωφεληθούμε!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.