Είμαι υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη

Και τώρα που κάθισε(;) η διαδικτυακή σκόνη, στην φούντωση της οποίας κι εγώ έλαβα μέρος με μερικά tweet και στάτους στο facebook, αλλά και με αυτό το μικρό  κείμενο, ας δούμε κάπως διαφορετικά πώς έχουν τα πράγματα  στο θέμα αυτό.

Επί μια βδομάδα περίπου, ο κύριος Νικολούδης, εισαγγελέας επιφορτισμένος με την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος  και ο κύριος Ευ. Αργύρης, βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής  «Πόθεν Εσχες» της Βουλής που ασχολείται με το θέμα, μας είχαν πείσει ότι    είναι θέμα διαδικασιών, να μας αποκαλύψουν «το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ» . Δικαίως υπήρξε αναστάτωση διότι κάτι τέτοιο θα ήταν το λιγότερο ανήθικο, όταν οι Έλληνες πολίτες, και όχι μόνο αυτοί,  στην πλειονότητα τους καλούνται «να σφίξουν καθημερινά το ζωνάρι». Και εκεί που οι εικασίες οργίαζαν και τα σενάρια φούντωναν, μάθαμε ξαφνικά ότι ο βουλευτής(!) δεν είναι βουλευτής αλλά ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ο γνωστός επιχειρηματίας, Ισίδωρος Κούβελος. Δηλαδή, «άνθρακες ο θησαυρός».  Όχι μόνο δεν υπάρχει(;) βουλευτής που έβγαλε τα λεφτά έξω, αλλά τα χρήματα είναι ενός γνωστού επιχειρηματία με διεθνή δραστηριότητα.

Αλήθεια, αν ξεπεράσουμε τη διάθεση χαβαλέ που μας πιάνει τις πρώτες ώρες μετά την κάθε είδηση, δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε για την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος; Διότι, αν βρώμικο χρήμα, ονομαστεί η κάθε διεθνής δραστηριότητα του εκάστοτε επιχειρηματία, γιατί να περιμένουμε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα;   Οι άλλοι δεν «καταπολεμούν» το βρώμικο χρήμα;

Υπό αυτή την έννοια, στο πολιτικό ¨λιντσάρισμα» της κυρίας Μπακογιάννη που επιχειρείται με ‘»όχημα» τον  άνδρα της, στο ελάχιστο βαθμό που μετράει η γνώμη μου, δε να θα συμμετάσχω. Στην ανθρωποφαγία των στιγμών, επιλέγω να είμαι υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη, και ας είμαι  σε διαφορετικό ιδεολογικό στρατόπεδο από εκείνη.

Δείτε το βίντεο από την απάντηση της Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Είμαι υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη

  1. Ασε που ρευστοποιώντας μέσω ελληνικής τράπεζες τις μετοχές που είχε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μετά κάνοντας έμβασμα στο εξωτερικό για αγορά του πλοίου θα τσίμπησε και το ελληνικό δημόσιο (πέραν της ελληνικής τράπεζας τα έσοδα που είναι φορολογητέα στην Ελλάδα) φόρους για τις συναλλαγές αυτές.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.