Σόιμπλε: «Δεν γνωρίζω κανέναν κύριο Σόιμπλε που να προσέβαλε την Ελλάδα»

Εδώ, μας τα χαλάτε κύριε Σόιμπλε. Εδώ εμείς μάθαμε ότι μας βρίσατε, μας συκοφαντήσατε. Είπατε ακόμα και ότι «μερικοί πλούσιοι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους». Μα είναι δυνατόν να λέτε τέτοιες συκοφαντίες για τους πλούσιους μας; Ποιος, άραγε, σας μεταφέρει τέτοια ψέματα; Κάντε τον κόπο και στείλτε κάποιον συνεργάτη στις εφορίες μας. Θα διαπιστώσει ότι οι φτωχοί μας, οι περισσότεροι από εμάς δηλαδή, που για να γίνουμε φτωχοί βάλατε κι εσείς το λιθαράκι σας, εδώ που τα λέμε, δεν βρίσκουν σειρά να πληρώνουν τα χαράτσια διότι έχουν πιάσει σειρά οι πλούσιοι. τι να σας λέω, κόλαση γίνετε εδώ κάτω…

«Δεν γνωρίζω κανέναν κύριο Σόιμπλε που να προσέβαλε την Ελλάδα» απαντά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στις κατηγορίες Παπούλια εκφράζοντας την κατανόηση για τους Έλληνες που πλήττονται σκληρά από τα μέτρα λιτότητας.

Συμπονώ τους Έλληνες» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός. «Η πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας, δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν» ανέφερε.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί, τόνισε, «μάχονται για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, χωρίς να εξαιρούνται οι ομόλογοί μου από τη Φινλανδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο».

«Ίσως ο Έλληνας Πρόεδρος να παρεξήγησε κάτι, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο» ανέφερε σχετικά σε συνέντευξή του στο Tagesspiegel ο Γερμανός υπουργός.

Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο, ο Σόιμπλε τάχθηκε κατά της κατάτμησής του, υποστηρίζοντας πως μία «σταδιακή έγκριση» των κεφαλαίων δεν θα είχε κανέναν νόημα, λέγοντας πως το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφασίσει για το σύνολο του προγράμματος.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Advertisements