Wolfgang Schäuble: Το χρονικό της αναπηρίας του

Αρκετή κουβέντα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υπουργώ των Οικονομικών της Γερμανίας, πρόσωπο, που λόγο των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα, βρίσκεται στην επικαιρότητα. Εκτός των άλλων, όμως, λόγος έχει γίνει και για την αναπηρία του. Η δημοσιογράφος του MEGA, Σοφία Δήμτσα, τον αποκάλεσε «σακάτη» ενώ, με καθημερινές του αναφορές , ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, από την εκπομπή του στο Σκάι, εκτός από το γεγονός πως τον αποκαλεί «καροτσάκια», αποκαλύπτοντας ξεκάθαρα το πιο απάνθρωπο και αποκρουστικό του πρόσωπο, αυτό του ρατσιστή, λέει και πολύ μεγάλα ψέματα. Στο αμέσως προηγούμενο κείμενό μας, και εδικά στο βίντεο που ανεβάσαμε, ακούμε τον Γ. Αυτιά να λέει τη μεγάλη του «γκεμμελική» και να λασπολογεί ασύστολα, κοροϊδεύοντας με κουτοπόνηρο  και ρατσιστικό ύφος την αναπηρία του Γερμανού πολιτικού. Μας λέει ο κύριος Αυτιάς ότι ο Σόιμπλε έμεινε ανάπηρος επειδή… τον μαχαίρωσε η φιλενάδα του!!!  Τόσο αιδιαστικός μπορεί να γίνει κάποιος. Διαβάστε πιο κάτω πώς έχουν τα  πραγματικά γεγονότα.

υ.γ.: Ένας πολιτικός, όπως και κάθε άλλος πολίτης, πρέπει να επικριθεί μόνο για την απόδοσή του στον τομέα που εργάζεται. Κάθε άλλη αναφορά, η οποία συνδέεται με τα χαρακτηριστικά, το χρώμα, το βάρος, το ανάστημα κλπ. είναι  ρατσισμός.    
Soible1

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι επί σειρά ετών Γερμανός πολιτικός της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) και νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Επίσης, είναι ανάπηρος. Δεν μπορεί να λειτουργήσει τα κάτω άκρα του και μετακινείται με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου. Για την ακρίβεια, δεν έχει περπατήσει εδώ και 21 χρόνια.
Τι συνέβη;  
12 Οκτωβρίου 1990.
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, και επί υπουργίας του ως υπουργός Εσωτερικών, είχε διοργανωθεί μια εκδήλωση στο Όπεναου, με κύριο ομιλητή τον ίδιο.
Την ώρα που ανέβαινε στην εξέδρα, υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους, έπεσαν 3 πυροβολισμοί. Η μία σφαίρα βρήκε και τραυμάτισε ελαφρά το σωματοφύλακά του, ενώ οι άλλες δύο πέτυχαν τον υπουργό στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη.
Ο κ. Σόιμπλε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η ολική παράλυση του σώματός του από τον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο και κάτω, σπόνδυλο τον οποίο είχε συνθλίψει η σφαίρα. Το τραύμα στο πρόσωπο ήταν ελαφρύ και του άφησε μονάχα μια αμυδρή ουλή στο δεξιό μάγουλο.
Ο Σόιμπλε (μέση) το 1989 μαζί με μέλη της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης
Soible2
Τα κίνητρα
Ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη 3 φορές εναντίον του Σόιμπλε ήταν ο Ντίετερ Κάουφμαν, 37 ετών.
Στη δίκη του, οι δικαστές, οψόμενοι την παράφρονα ψυχική κατάστασή του, τον ανακήρυξαν ψυχονευρωτικό και έκτοτε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.
Το ότι ο Κάουφμαν ήταν ψυχικά ασθενής ήταν γνωστό για πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, επί 7 χρόνια το υπουργείο Εσωτερικών λάμβανε από αυτόν επιστολές διαμαρτυρίας, στις οποίες ανέφερε ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούσαν, προκαλώντας του αφόρητους πόνους. Είχε μάλιστα δύο φορές προσπαθήσει να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε και στην απολογία του, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, γιατί το υπουργείο δεν έδωσε σημασία στις εκκλήσεις του για βοήθεια.
Στιγμιότυπο από την πρώτη επίσημη δήλωση του Σόιμπλε μετά την απόπειρα δολοφονίας του
Soible3
Παραταύτα, ο Σόιμπλε δεν κατέθεσε τα όπλα, και λίγους μήνες μετά, στα μέσα του 1991 επέστρεψε δριμύτερος και –πλέον- πρόεδρος του CDU. Η πορεία του είναι λίγο-πολύ γνωστή από τότε έως σήμερα, με σημαντικότερο σταθμό ίσως την οικουμενική κυβέρνηση Μέρκελ το 2005, όπου ο Σόιμπλε ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, όντας ο πλέον κατάλληλος, σύμφωνα με την κα. Μέρκελ, για τη διαχείριση της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας. Πολιτική που, κατά πολλούς, οδήγησε το ευρώ και την ευρωζώνη στη σημερινή τους κατάσταση.
Δείτε το βίντεο-ρεπορτάζ γερμανικού καναλιού με πλάνα από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και τις πρώτες του δηλώσεις.
πηγη: theinsider
Advertisements