Φοβού τους σώγαμπρους

Μετά από πετυχημένες εμφανίσεις στα πρωτοκλασσάτα ελληνικά κανάλια, ακόμη και στο CNN, ο Μάκης Βορίδης φαίνεται να παίρνει το διαβατήριο για ΝΔ. Το αγαπημένο παιδί της κυβέρνησης Παπαδήμου (του Παπαδήμου συμπεριλαμβανομένου) απενοχοποιημένο από το παρελθόν του, μπορεί να χαμογελά από τη Συγγρού. Εδώ και μέρες, βάζοντας στο Google τη λέξη «Βορίδης», δεν βγάζει πρωτα τις φωτογραφίες με το τσεκούρι, αλλά ένα χαμογελαστό πολιτικό νέου τύπου που δεν φαντάζει καθόλου απίθανο να κυβερνήσει. Από τη μεριά του ΛΑΟΣ,ο Καρατζαφέρης μένει με τον…Ροντούλη στο χέρι, και επιπλέον χολωμένος για την εγκατάλειψη από όλους εκείνους τους μεγαλοεκδότες που έλεγαν πως θα τον υποστήριζαν.

Μέσα στη μπόρα ο Άδωνις θέλησε να ακολουθήσει σαν τους γλάρους τα απόνερα του πλοίου μπας και τσιμπήσει καμιά σαρδέλα, αγνοώντας πως ο Βορίδης δεν ξώκοιλε στην δημοσιότητα αλλά τον τράβηξε το ρυμουλκό αποφάσεων. Πριν μια βδομάδα σας είχα πει πως ετοιμάζονται για λύση Βορίδη. Σοβαρός διευθυντής εφημερίδας, έπαιρνε τηλέφωνο το ευρωπαικό εβραικό λόμπι, ζητώντας να αποσύρουν την επίθεση στον Μάκη για το παρελθόν του. Ο διευθυντής, διαβίβαζε μάλιστα πως ήταν παράκληση της Νίκης ΤΖαβέλα. Το γιατί χρησιμοποιούσε το όνομα της Τζαβέλα, το ξέρει καλύτερα ο Καρατζαφέρης που έμελε να φάει τον πέλεκυ Βορίδη κατακέφαλα.

Το θέμα είναι ότι ο Μάκης Βορίδης, γι αυτούς που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, έχει χρηστεί ο μελλοντικός ηγέτης του δεξιού σχήματος. Και αν ο Σαμαράς πραγματικά το αγνοεί (εννοώ δεν του το έχουν πει οι φίλοι από το… Πανεπιστήμιο), πρέπει να σκεφτεί πως οι σώγαμπροι στη ΝΔ δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα. Και ο Μητσοτάκης σώγαμπρος μπήκε στο κόμμα και το πήρε από τους νοικοκυραίους.

από το κουτί της Πανδώρας

Advertisements