Τη σκότωσαν επειδή γεννούσε κορίτσια

Διότι όπως ξέρουμε , τα παιδά δεν είναι για όλους ευτυχία. Και ειδικά για τα κτήνη…


Μια Αφγανή έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι την έπνιξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι.
«Η Στόρεϊ, μια 30χρονη μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της και την πεθερά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Καναμπάντ της επαρχίας Κουντούζ» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σαγιέντ Σαρουάρ Χουσεϊνι.

Όπως είπε ο ίδιος, «ο σύζυγός της τής είχε πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα την σκότωνε». Η γυναίκα γέννησε το τρίτο της κορίτσι πριν από τρεις μήνες. Η πεθερά της Στόρεϊ συνελήφθη ενώ αναζητείται ο σύζυγός της.

Τον περασμένο μήνα, μια έφηβη διασώθηκε από την αστυνομία στην γειτονική επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες μέσα σε μια τουαλέτα επειδή αρνούνταν να εκπορνευθεί.

Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για τη μεταχείριση των γυναικών στην αφγανική κοινωνία.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2010 αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και ότι περίπου 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.

Athina 9,84

Advertisements