Άλλο Ραγκούσης, άλλο Βορίδης

Η κυρία δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Μόνο τη φωνή της σήκωνε όλο και πιο πολύ αλλά αυτό μάλλον διασκέδαζε το επιβατικό κοινό, σε μια πολύ κρύα ημέρα του Ιανουαρίου, παρά το ενοχλούσε . Ήθελε από την δεσποινίδα που της απαντούσε στο τηλέφωνο να μιλήσει «εδώ και τώρα  με τον Ραγκούση διότι αν δεν βγει στο τηλέφωνο πάω να πάρω το Star Chanel και  το φέρνω μαζί μου εκεί, και να δει τι έχει να πάθει. Σαν δεν ντρέπεστε. Κανονικά η Τρόικα πρέπει να έρθει εδώ στα τρόλεϊ να της πούμε μείς αυτά που πρέπει να σας πει. Δεν ακούω τίποτα. Αίσχος! Δώστε μου τον Ραγκούση στο τηλέφωνο να του τα πω η ίδια. Γυναίκα 64 ετών και  με μια ζώνη στη μέση, έχω ξεκινήσει από την Μεταμόρφωση και δεν μπορώ να βρω εκδοτήριο μηνιαίων καρτών και έχω φτάσει στην Πλατεία Αμερικής».

Κάποιες σποραδικές απόπειρες από τους  συνεπιβάτες, να της πουν για την ημερομηνία και αλλαγές  υπουργών, αποδείχτηκαν μάταιες. Ακάθεκτη η κυρία, με φωνή όλο και πιο δυνατή, παρά τα εξήντα τέσσερά  της χρόνια «και με μια ζώνη στη μέση» που συνεχώς επαναλάμβανε, προσπαθούσε να συνεννοηθεί με την δεσποινίδα του τηλεφώνου.  Της  οποίας, απ,ότι φάνηκε,  δεν ήταν και η τυχερή της μέρα.

Μετά από ώρα και πολλών απειλών και βρισιών , η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής φαίνεται να την έπεισε. Ξαφνικά η φωνή της  μαλάκωσε. «Καλά, να με πάρετε εσείς, περιμένω». Στο μεσοδιάστημα από τη κλήση πρόλαβε να πει μόνο «γιατί τσάμπα σας πληρώνουμε εσάς τους δημοσίους υπαλλήλους, χαραμοφάηδες».

Η προσγείωση ήρθε λίγο μετά. «Τι, δεν είναι στην Υποδομών ο Ραγκούσης; Και πότε έχει φύγει; Και ποιος τον έχει αντικαταστήσει»;  Μαζί με την άτυχη δεσποινίδα, για τον Βορίδη της έλεγε και ο διπλανός της. Το έμαθε και μαλάκωσε μεμιάς. «Άλλο αυτό, άλλο ο Ραγκούσης και άλλο ο Βορίδης», αναστέναξε.  Ο διπλανός την ενημέρωσε και για το ότι  «δεν φταίει ο Βορίδης  αλλά ο Παπαδήμος που είναι Εβραίος , φίλος του Σημίτη που κει εκείνος είναι Εβραίος, που μας έχουν καταστρέψει και που αφήνουν και τα ξένα αεροπλάνα να μας ψεκάζουν». Το μόνο που πρόλαβα να της πως πριν κατέβω, ήταν  να της υπενθυμίσω ότι ο μήνας έχει 16 και μάλλον για αυτό δεν έβρισκε ανοιχτά εκδοτήρια καρτών.  Είχε πια, όμως, πολύ λίγη σημασία. Τα πράγματα είχαν φτιάξει. Ο Ραγκούσης δεν ήταν υπουργός Μεταφορών και γλίτωσε από την κυρία  και η κυρία έμαθε ότι στη θέση του ήταν ο Βορίδης και ησύχασε. Την κάρτα τον άλλο μήνα.

Γράφτηκε για το Protagon

Advertisements