Καταναγκαστικά έργα για όσους δεν έκλαψαν καλά

Για εμάς που ζήσαμε τις στιγμές ομαδικού θρήνου για τον θάνατο του Enver Hoxha, δεν αποτελεί και μεγάλη είδηση το γεγονός. Όπως και να το κάνουμε,όμως, αξίζει να μάθουμε και για το πώς θα τιμωρηθούν οι… ανέκφραστοι βορειοκορεάτες. Διαβάστε παρακάτω.

Οι αρχές στη Βόρεια Κορέα, θα τιμωρήσουν όσους δεν θρήνησαν αρκετά τον «αιώνιο ηγέτη» Κιμ  Γιονγκ Ιλ, με έξι μήνες σκληρής εργασίας ή με εξορία σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη διαδικτυακή πύλη Daily NK, όποιος δεν παρέστη στις μαζικές συγκεντρώσεις προς τιμήν του Κιμ, ή που έλαβε μέρος, αλλά δεν φώναζε και «δεν ήταν αληθινός», θα  υποβληθεί σε έξι μήνες εργασίας σε στρατόπεδο.

Το καθεστώς σχεδιάζει να τιμωρήσει ακόμη και όσους επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης περιόδου πένθους του  Κιμ Γιονγκ Ιλ ή χρησιμοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά του για κλήσεις εκτός χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι άνθρωποι δεν…έκλαψαν πολύ για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, εκτιμάται όμως ότι είναι χιλιάδες.

protothema

Advertisements