«Έκοψαν» σκηνή του Πρέκα από την ταινία για την Άλωση!

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση των τούρκων παραγωγών της ταινίας «Άλωση 1453», να αφαιρέσουν την κρίσιμη σκηνή όπου ο Κώστας Πρέκας υπερασπίζεται τα τείχη της Πόλης, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν αποφασιστικά το αποτέλεσμα της Ιστορικής πολιορκίας

Η επίμαχη σκηνή όπου ο Κώστας Πρέκας έχει στήσει το πολυβολείο του στα Τείχη της Πόλης (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Η επίμαχη σκηνή όπου ο Κώστας Πρέκας έχει στήσει το πολυβολείο του στα Τείχη της Πόλης (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Διαστάσεις μεγάλου διπλωματικού σκανδάλου, αναμένεται να λάβει η αποκάλυψη σχετικά με την τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Αλωση 1453» που περιγράφει την άλωση της Κωνσταντινούπολης από την λάθος πλευρά, δηλαδή την πλευρά των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις σκηνές που ο Κώστας Πρέκας, αποδεκατίζει τους πλοιορκητές του Μωάμεθ του Β’ με το πολυβόλο του, αλλάζοντας την εξέλιξη της ιστοριάς και σώζωντας την Βασιλεύουσσα. Σκηνές που οι υπεύθυνοι της ταινίας αφαίρεσαν προκλητικά, επιβάλλοντας την δική τους προπαγάνδα πάνω στη δική μας πραγματικότητα!

Για την αποκατάσταση της Ιστορικής αλήθειας, ως γνωστόν, ο Κώστας Πρέκας όπως θα έκανε κάθε σωστός πατριώτης, επέστρεψε εσπευσμένα από το 1940 πίσω στο 1453 με μια χρονομηχανή, για να στήσει το πολυβόλο του στα τείχη της  Βασιλεύουσσας και να πολεμήσει ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αποτρέποντας την άλωση και αλλάζοντας την Ιστορία! Ό,τι δηλαδή έκανε και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στον «Εξολοθρευτή».

Όμως οι «γείτονές» μας, ενεργώντας για άλλη μια φορά εκ του πονηρού, έσβησαν ύπουλα με ηλεκτρονικά μέσα, τον έλληνα αγωνιστή του ’40 από τα τείχη της Κωνσταντινούπολής, στερώντας της έτσι τον βασικό της υπερασπιστή! Την μετέτρεψαν σε εύκολο «θύμα», χωρίς να δώσουν στον Έλληνα ηθοποιό, την ευκαιρία να κάνει το καθήκον του και να αποκαταστήσει μια λάθος ιστορική στιγμή (την ήττα μας) από μια σωστή (την νίκη μας).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι δεν είναι τυχαία η συγκυρία που επέλεξαν να βγάλουν την ταινία στις αίθουσες, καθώς αυτή ητην περίοδο λόγω των γνωστών προβλημάτων του ALTER, δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε επαναπροβάλλοντας την «Λίμνη των Στεναγμών», ενώ λόγω εθισμού στα τουρκικά σήριαλ, είμαστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη γλώσσα.

protagon

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Έκοψαν» σκηνή του Πρέκα από την ταινία για την Άλωση!

Τα σχόλια είναι κλειστά.