Οι «χρυσοί» μισθοί που βούλιαξαν το ΑΛΤΕΡ. Όλα τα ονόματα

Διαβάζοντας το κείμενο και βλέποντας τους αριθμούς, σε πιάνει ίλιγγος. Δηλαδή, αν ο «επαναστάτης» Μάκης, ο «δίκαιος» των ΜΜΕ, ο «τιμωρός» της διαπλοκής, ο «‘άτεγκτος» δημοσιογράφος έπαιρναν αυτούς τους μισθούς, πώς να μη βουλιάξει το κανάλι και κυρίως, πώς να λες ότι είσαι δημοσιογράφος και να θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι;

Ξέρω, ξέρω δεν είμαστε όλοι ίδιοι και τα γνωστά. Αλίμονο, φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η μεγάλη πλειονότητα των δημοσιογράφων αμείβονται με ψίχουλα αλλά τους μισθούς μας δεν θα τους δείτε ποτέ στη δημοσιότητα ακριβώς για αυτό τον λόγο. Από την άλλη,όμως, οι προκλητικοί αυτοί μισθοί των «μεγαλοδημοσιογράφων», δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την κοινή γνώμη και τροφοδοτούν τη καχυποψία εναντίον όλων των συναδέλφων.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή των απλήρωτων εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ και δείτε τα υπέρογκα και προκλητικά ποσά.

Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να ενημερώσουμε πως έγινε το μεγάλο φαγοπότι στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας του ALTER δεν είναι όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν και διέρρευσαν από τον Γ. Κουρή για τις σπατάλες του καλού του συνεταίρου Κ. Γιαννίκου ( όπως η πληρωμή από τον σταθμό της προσθετικής στήθους γνωστής παρουσιάστριας, τα ακριβά αυτοκίνητα που παραχωρούσαν σε διευθυντές ακόμα και σε κάποιον που ενώ είχε αποχωρήσει από την εταιρεία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί εταιρικό αυτοκίνητο κλπ). Οι αιτίες του κακού βρίσκονται αλλού.

Το 2009 οι «μαγειρεμένες» οικονομικές καταστάσεις παρουσίαζαν μια ακόμα κερδοφόρα χρονιά με έσοδα και εισπράξεις ανθηρές. Όλα αυτά όμως απείχαν πολύ από την πραγματικότητα. Και βέβαια η φούσκα δεν άργησε να σκάσει με θύματα εμάς τους εργαζομένους. Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τα έτη 2005-2009 οι αμοιβές που δόθηκαν σε διευθυντικά στελέχη και μέλη ΔΣ ανέρχονταν σε αστρονομικά ποσά. Μόνο για το 2009 οι αμοιβές ανέρχονταν σε 5.523.430€. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά τα χρόνια κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν έδωσε σημασία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται μια εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 2000 και μετά να μην έχει δώσει μέρισμα στους μικρομετόχους της αλλά να σκορπίζει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά στα μέλη του Δ.Σ. που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχοί της.

Εμείς θα τολμήσουμε να σας αναφέρουμε ενδεικτικά για το έτος 2009 τις σκανδαλώδεις αμοιβές των μελών του ΔΣ, των διευθυντικών στελεχών και των τηλεοπτικών αστέρων (δεν ξέρουμε βέβαια, αν εσείς θα τολμήσετε να τις δημοσιεύσετε). Δικά σας λοιπόν τα σχόλια για τις αμοιβές της ντροπής.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ετησίως: από 350.000 -450.000€ (μεικτά) ο καθένας.

Τα μέλη του ΔΣ το έτος 2009 ήταν Κ. Γιαννίκος, Γ. Κουρής, Α. Κουρής, Β. Κοσμόπουλος, Χ. Πεχλιβανίδου, Α. Κοντοδήμου, Ξ. Βαλέττας.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ετησίως:

Κοσμάς Σφαέλος, Διευθυντής Ειδήσεων, 420.000€ και μέσω της Κυπριακής offshore εταιρείας GARSTON INVEST 232.500€. Σύνολο 652.500€. Είναι να αναρωτιέστε όλοι τι έκανε αυτός ο διευθυντής και άξιζε τόσα πολλά. Εμείς πάντως ξέρουμε και θα αναφερθούμε σύντομα στο έργο του.

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας, 420.000€. «Φύλακας άγγελος» όχι του ALTER αλλά του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Κ. Γιαννίκου. Μέσω της «Συμμετοχικής Επενδυτικής Θεαμάτων» φαίνεται να έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του Γιαννίκου στην θεατρική επιχείρηση ΕΛΛ.ΘΕΑ .

Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ 420.000€. Εκτός της αμοιβής του έπαιρνε και αμοιβή μέλους Δ.Σ. Συνολική αμοιβή 720.000€. Ο «Διπλός ρόλος» θέλει και διπλή αμοιβή.

Στέλιος Πανταζόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, 520.000€, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, Οικονομικός Διευθυντής 100.000€, Δημήτρης Στολίδης Προϊστάμενος στην Οικονομική Διεύθυνση 85.000€, και οι τρεις τα «αγαπημένα» παιδιά του Γιαννίκου. Αθανασία Γοργόλη, Διευθύντρια Προσωπικού, 93.000€.

Δεν ήταν κακή αμοιβή για κάποια που ξεχνούσε να πατάει το πόδι της στον σταθμό και ασχολούταν συνεχώς με την ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρούσε στην Σίφνο. Να είναι τυχαίο άραγε ότι πριν ξεσπάσει το τσουνάμι στον σταθμό οι Πανταζόπουλος, Γοργόλη και Στολίδης παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους;

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€. Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€. Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.

Αγγελική Νικολούλη 610.000€. Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

Γιώργος Τράγκας 300.000€. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως δεν εισέπρατταν; Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN; Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;

Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€; Και πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς. Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας. Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς. Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER

Υ.Σ Αλήθεια κ. Γιαννίκο και κ. Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;

Advertisements

8 σκέψεις σχετικά με το “Οι «χρυσοί» μισθοί που βούλιαξαν το ΑΛΤΕΡ. Όλα τα ονόματα

 1. Παράθεμα: demo | Lesvosnews.net

 2. Nikos k

  Ευχομαι να βγαλετε ακρη παιδια,αλλα δυσκολο το βλεπω..Τα πολλα λεφτα,κλεινουν κ πολλα διασημοστοματα…

  Μου αρέσει!

 3. thomas karagiannhs

  kserete ti moy th dinei perisotero???????????
  TO GEGONOS OTI TA GNWRIZATE AYTA EDW KAI XRONIA !!!!!
  giati ta lete twra? ponaei twra e?
  den peirazei paidia!
  opos oloi etsi ki eseis!
  otan thn kanate gargara eisastan sthn allh pleyra….twra 8elete na er8ete sth dikh mas…. DEN SAS 8ELOYME EMEIS OMWS !!!!!!
  NATA LEGATE TOTE…KAI AYTA KAI POLLA ALLA POY KANATE GARGARA TOSA XRONIA…. EXETE TERASTIO MERIDIO EY8HNHS GIA TH SHMERHNH KATANTIA.
  filika
  8wmas k.
  ps fantazome to post moy 8a to kanete ki ayto garagara giati einai alh8eia ,kai h alh8eies ponane! den peirazei ftanei poy to diabase esto kai enas….

  Μου αρέσει!

 4. N. Ago

  Κύριε Καραγιάννη, αν εξαιρέσουμε τα greeklish- και αυτά μάλιστα σε κεφαλαία- το σχόλιό σας είναι καλό. Και όπως βλέπετε, δεν το κάναμε… γαργάρα.
  Αλήθεια, όταν λέτε «τα γνωρίζετε εδώ και χρόνια» ποιους άραγε εννοείτε;
  Και το άλλο ερώτημα: ποιοι είστε εσείς που «δεν μας θέλετε»;
  Ξέρετε και ποιο είμαστε εμείς; Αν έχουμε κάνει και κάτι μεμπτό;

  Μου αρέσει!

 5. thomas karagiannhs

  το να γράφω σε greeklish δεν είναι μεμπτό ,
  ούτε τα κεφαλαια είναι (δίνουν έμφαση) .

  σας προκάλεσα να το δημοσιεύσετε και το κάνατε…προς τιμή σας.

  είπα : » τα γνωρίζατε…» εννοώντας όλα αυτά που γράφετε πιο πάνω…και χιλιάδες αλλα που στα «ψεφτοδελτια» σας είτε δεν τα λέγατε καθόλου είτε λέγατε της μισές αλήθειες και αποπροσανατολίζατε τον λαουτζίκο …*που είμαστε ΕΜΕΙΣ»
  αλλα τότε ήσασταν στη δούλεψη του κεφαλαίου και δεν μιλούσατε μην χάσετε τη δουλειά σας . λογικό θα πει κάποιος….αμ δεν είναι λογικό όταν βλέπετε που πάει αυτή η κατάσταση . και αν δεν το βλέπατε τότε είναι δικό σας το φταίξιμο.
  τώρα σε ποίους απευθύνομαι…σίγουρα όχι στην τηλεφωνήτρια του καναλιού ούτε στο παιδί που έφερνε τους καφέδες… μιλώ για αυτούς που είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν και δεν έλεγαν τίποτα. σαφώς και την πληρώνουν και άφταιγοι … αλλα δυστυχώς μονο οι άφταιγοι πληρώνουν τώρα!!!!!! αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν έβγαινε ο μάκης, τάκης, σούλα, ή οποιος άλλος και έλεγε όλη την αλήθεια και αυτό το έβλεπε η «βλαχαρα» στο χωριο και μάθαινε πως έχουν τα πράγματα ίσως δεν φτάναμε σε αυτό το χαλι. γιατί ο λαουτζίκος πιστεύει στης «φτιαχτές δημοσκοπήσεις στα φτιαχτά δελτία και σε ότι άλλο κατευθυνόμενο κάνουν τα κανάλια» .
  συγγνώμη αν μακρηγόρησα αλλα μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.

  Μου αρέσει!

 6. thomas karagiannhs

  να πω και κάτι άλλο μιας και δεν τα βλέπω μονοπλευρα πράγματα…ποτε δεν το έκανα….
  ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΑΙΔΑΚΙΑ » ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΥΣ ???? ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ? ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ «ΤΡΟΥΠΩΣΑΝ» ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΧΑΣΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ…..
  SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ! ! !
  ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑ8ΕΝΑΣ ΤΟΥΣ …ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ……
  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
  8Α ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ …ΑΛΛΑ ΚΣΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΤΩΡΑ ΠΙΑ /
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  ΤΗOMAS K.

  Μου αρέσει!

 7. Che on Web

  Το να γράφεις greeklish δεν είναι μεμπτό αλλά είναι τουλάχιστον αγένεια. Τα κεφαλαία είναι καλύτερα αλλά σημαίνει ότι φωνάζεις δυνατά αυτό που γράφεις. Χρήσιμο αλλά μόνο όταν πρέπει.
  «SORRY ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΞΕΦΤΙΛΑ…» εννοείς κεφαλαία ή κεφάλαια;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.