Επιτέλους, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας!

Συζητείται στην Ιταλία, όμως, μην χαίρεστε οι «άθεοι». Και μάλιστα, όπως μας πληροφορεί η Καθημερινή, «αντιδράσεις στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Eκκλησίας έχει προκαλέσει διακομματική έκκληση Ιταλών βουλευτών, που ζητούν την άρση του αφορολογήτου για τα εκκλησιαστικά ακίνητα, εφόσον η χρήση τους είναι αποκλειστικά εμπορική. Ο σχετικός νόμος του 1982 έχει, όμως, επιτρέψει σε αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις -όπως ξενοδοχεία- να εξασφαλίσουν φορολογική ασυλία, οικοδομώντας παρεκκλήσια μεταξύ των εγκαταστάσεών τους. Η Ενωση Δήμων της Ιταλίας ανέφερε ότι το μέτρο, εάν βεβαίως εφαρμοσθεί, θα αποδώσει περί τα 700 εκατ. ευρώ ετησίως στον κρατικό κορβανά, ενώ σύμφωνα με μεσιτικές εταιρείες, η Eκκλησία κατέχει σήμερα ποσοστό 20% του συνόλου της ακίνητης περιουσίας στην Ιταλία».

Λογικό το βρίσκω. Που ακούστηκε να φορολογηθεί η εκκλησία στην Ιταλία; Γιατί στην Ελλάδα δεν συμβαίνει και πρέπει να γίνει στα χωράφια του Πάπα; Αφού ο Άνθιμος και ο Εφραίμ είναι απεσταλμένοι του θεού, οι καρδινάλιοι ποιου είναι, του σατανά; Κάτω τα χέρια σας, λοιπόν από την εκκλησιαστική περιουσία διότι θα σας τιμωρήσει ο θεός. Ο οποίος θεός όπως καλώς γνωρίζουμε, μεριμνά ούτως ώστε η περιουσία της εκκλησίας να «αυγατίσει» προς τέρψιν του ποιμνίου. Πρόβατα…

Advertisements

One thought on “Επιτέλους, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας!

  1. Σε καταγγέλω για παραπλάνηση αφού με τον τίτλο που έβαλες με έκανες να πιστέψω ότι τελικά η χώρα απόκτησε κυβέρνηση με πυγμή! Σε συγχωρώ όμως επειδή με έκανες και χαμογελασα-έστω και πικρά.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.