Ψέματα και αλήθειες για τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών

«Ένα δισεκατομμύριο ευρώ «πέταξε» στην Αλβανία», γράφει στον τίτλο του άρθρου του, άγνωστος συντάκτης του γνωστού website News24|7.

Και συνεχίζει: «Δεκάδες μισθοί αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας κάνουν φτερά χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση. Στο 13% του αλβανικού ΑΕΠ έφτασαν τα χρήματα που έστειλαν σπίτι τους Αλβανοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα».

Οπως είναι λογικό, το άρθρο θα έπρεπε να έχει και τις απαιτούμενες πηγές για μια τέτοια πολύ σημαντική είδηση. Μάταια. Το άρθρο αναφέρεται γενικά και αόριστα  σε «στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» σύμφωνα με τα οποία, «το έτος 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο».

Ο τίτλος δε του άρθρου, είναι τόσο προκλητικός που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για το σκοπό του. Είναι στο πνεύμα του Καρατζαφέρη και των ομοίων του που χωρίς στοιχεία αλλά μόνο με την μισαλλόδοξη και εθνικιστική τους ρέντα, πετούν αριστερά-δεξιά αριθμούς για τα «δις ευρώ που φεύγουν από την Ελλάδα από τους μετανάστες», προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την διασπορά μίσους εναντίων τους. Δεν διαφέρει και πολύ η παραπάνω προπαγάνδα, από εκείνη των ναζί τη δεκετία του ’20 και αρχές του ’30 εναντίων των Εβραίων της Γερμανίας, η οποία οδήγησε στην άνοδο στην εξουσία του Ναζιστικού Κόμματος και του Χίτλερ στην Καγκελαρία.

Ποια είναι όμως η αλήθεια για τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών, απ’όλες τις χώρες στις οποίες ζουν και εργάζονται για το έτος 2010; Θα αναφερθούμε σε στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της Αλβανίας και όχι σε… διαδόσεις ή  κουτσομπολιό.

«Για το έτος 2010, συνολικά τα εμβάσματα των μεταναστών που έφτασαν στην Αλβανία, απ’όλες τις χώρες στις οποίες ζουν και εργάζονται, έφτασαν το ποσό των 695 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά με το έτος 2007, όταν και ήταν η καλύτερη χρόνια, με τα εμβάσματα να φτάνουν τότε το ποσό των 952 εκ. ευρώ»

Ουδείς ισχυρίζεται ότι όλα τα χρήματα των μεταναστών που στέλνονται στις πατρίδες τους, φορολογούνται. Όπως δεν φορολογούνται, βέβαια, και τα πολλά δισεκατομμύρια που βγαίνουν στο εξωτερικό από «έχοντες» γηγενής. Εκείνο  που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι ο θορυβώδης τίτλος πνιγμένος στο ψέμα.  Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο site, που κατά τ’άλλα έχει και μερικούς εξαιρετικούς συντάκτες, προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να επηρεάσει τους αναγνώστες του εναντίων των μεταναστών και κυρίως των Αλβανών.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ψέματα και αλήθειες για τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών

  1. Φυσικά το άρθρο «ξεχνάει» την άλλη μεριά: πόσα λεφτά στέλνονται στην Ελλάδα από την Αλβανία. Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αλβανία ξεπερνάν τα 500.000.000 ευρώ, όσο και να χτυπιούνται οι ρατσιστές κερδισμένοι βγαίνουμε από τους Αλβανούς, όχι χαμένοι.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.