Σαρκοζί για Παπανδρέου: Είναι μ…ς, ένας πραγματικός μ…ς

Δεν ξέρουμε αν έχει βάση αυτό που αναφέρει πιο κάτω η γαλλική εφημερίδα αλλά, όπως και να το κάνουμε, αν αυτό δεν είναι προσβολή για την Ελλάδα-διότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός της και όχι ο οποιοσδήποτε τυχαίος- τι άλλο θα μπορούσε να είναι προσβολή;  Καλό είναι να ξεσηκώνεται ο κόσμος και οι πολιτικοί από το μεσαίο.. δάχτυλο της Αφροδίτης της Μύλου που έκανε πρωτοσέλιδο η Bild αλλά αυτό το περιστατικό είναι «φτύσιμο» στα μούτρα. Βέβαια, έτσι που έγιναν τα πράγματα πια στην Ελλάδα, όπου στην κυβέρνηση υπάρχει πλέον και το ΛάΟΣ, όλα αυτά φαίνονται ασήμαντες λεπτομέρειες.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Canard enchaine» φέρνει στο φως το απίστευο υβρεολόγιο του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο Παπανδρέου είναι μ…ς, ένας πραγματικός μ…ς», φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες.

«Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει.

Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας», ανέφερε.

Αν ισχύει αυτό που γράφει η εφημερίδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ξένος ηγέτης αναφέρεται με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για εν ενεργεία Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, χρησιμοποιεί συχνά ύβρεις με τους συνεργάτες του, αλλά και όταν μιλά σε πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό του 2008 σε μια γεωργική έκθεση όπου, ενώ χαιρετούσε το κοινό, ένας πολίτης αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του και ο Σαρκοζί του είπε κατάμουτρα «φύγε από εδώ παλιομαλ…».

news24|7

Advertisements