Νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης!

Τίτλους τέλους έβαλε το σίριαλ των συζητήσεων μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά αφού κατέληξαν στον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη. Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις.


Οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Π. Ρουμελιώτης έχει πλούσιο βιογραφικό .

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης και ακολούθως να υποβάλει και ο ίδιος την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στη νέα κυβέρνηση.

Υ.Γ.: Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως αν και την ώρα που γραφόταν το κείμενο αυτό ο Π. Ρουμελιώτης έδειχνε το ακλόνητο φαβορί για την πρωθυπουργία, τελικά τον προσπέρασε ο Λ. Παπαδήμος. Αν και την ώρα που γράφουμε το υστερόγραφο(21:15, 08/11/2011), ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.  

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης!

  1. αυτα τα βιογραφικα στοιχεια τα παρέλειψες: http://tinyurl.com/cowgyzp
    «Στις 18 Ιουλίου 1989, έναν μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή, η Βουλή τον παρέπεμψε (με 170 ψήφους) για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Τελικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο), δεν δικάστηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο δεν ήρε την ασυλία του, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.»

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.