«Η ακροδεξιά μάστιγα εξαπλώνεται επικίνδυνα την Ευρώπη»

Όπως ακριβώς συνέβη μετά το «Κραχ» του 1929. Τότε που η Ευρώπη παραδόθηκε στον Χίτλερ και τους κάθε λογής δικτάτορες, με διάφορα  παραπλανητικά πολιτικά ονόματα στα κόμματά τους. Το ίδιο διαφαίνεται και σήμερα στον ορίζοντα. Τα μάτια 14!!!

«Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα μάτια στραμμένα στην κατάσταση της οικονομίας τους, μια άλλη κρίση εμπιστοσύνης δημιουργείται. Σε όλη την Ευρώπη, οι νέοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και δείχνουν συμπάθεια για τους λαϊκιστικούς σχηματισμούς», προειδοποιεί ο Τζέιμι Μπάρτελετ, συγγραφέας της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε στα αγγλικά από τον ιστότοπο του Demos (www.demos.co.uk).

Η μελέτη, η οποία βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σχεδόν 11.000 συμπαθούντες 14 εξτρεμιστικών οργανώσεων σε ένδεκα ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι η άνοδος του ισλαμισμού, η οποία εκλαμβάνεται ως απειλή, ενώνει ολοένα και περισσότερους στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι αυτοί καταγγέλλουν επίσης τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει «τα δικαιώματα των εργαζομένων». Έχουν «χάσει την πίστη» στην κυβέρνησή τους, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το δικαστικό σύστημα, σύμφωνα με το Demos.

«Κατ’ αυτούς, τα κύρια πολιτικά κόμματα έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, είναι ανούσια και απόμακρα, ανίκανα να απαντήσουν στις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά στη ζωή», συνοψίζει ο Μπάρτλετ.

Πρέπει «να ληφθούν στα σοβαρά υπόψη» οι ανησυχίες τους, προτείνει η μελέτη. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει «να κουνηθούν, να ακούσουν και να απαντήσουν», σύμφωνα με τον Μπάρτλετ.

Και από tvxs

Advertisements