Όλι Ρεν: Η Ελλάδα στο δρόμο της εξόδου από το ευρώ!

Εκείνο που ακουγόταν ως φάρσα, πλέον είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο. Το λένε ακόμα και οι αρμοδιότεροι.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, μιλώντας στο Reuters είπε ότι στην ΕΕ «καλέσαμε για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι είναι πειστικός τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την υλοποίηση των δεσμέσεων».

Πρόσθεσε ότι την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους και μπήκε η ίδια σε δρόμου εξόδου από το κοινό νόμισμα, αλλά τώρα φαίνεται να επιστρέφει από το χείλος του γκρεμού. «Γίνεται δουλειά στην Αθήνα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και χρειαζόμαστε μία πειστική αναφορά για αυτό από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο αύριο [Δευτέρα] στο Eurogroup».

Ο Όλι Ρεν τόνισε ακόμη το τωρινό κοινοβούλιο της Ελλάδας πρέπει πρώτα να επικυρώσει το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της χώρας και να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ακόμη υπογράμμισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν στη διαπραγμάτευση του δεύτερου προγράμματος (διάσωσης), στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, και να επικυρώσουν στο Κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του», πρόσθεσε ο κ. Ρεν.

«Δεν επιθυμούμε [την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ], όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα και να σώσουμε το ευρώ», κατέληξε ο κ. Ρεν.

tvxs

Advertisements