Όταν πεθαίνουν οι δικτάτορες

Με αφορμή την εκτέλεση-λιντσάρισμα του Gaddafi, ακολουθεί ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο τέλος άλλων δικτατόρων. Μόνο αυτός και ο Μουσολίνι πάντως,έπεσαν στα χέρια ανταρτών και είχαν σχεδόν το ίδιο( φριχτό) θάνατο.

Αδόλφος Χίτλερ, Σαντάμ Χουσεΐν, Νικόλαε Τσαουσέσκου, Μπενίτο Μουσολίνι, Ίον Αντονέσκου και από τις 20 Οκτωβρίου, Μουαμάρ Καντάφι.
Δικτάτορες που έμειναν στην ιστορία. Για διωγμούς, για βασανιστήρια, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άνθρωποι που καταπίεσαν, δολοφόνησαν και στο τέλος βρήκαν φρικτό θάνατο.’
Άλλοι αυτοκτόνησαν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ. Άλλοι κυνηγήθηκαν και κρεμάστηκαν όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και άλλοι εκτελέστηκαν ‘όπως ο Μπενίτο Μουσολίνι, o Νικολάε Τσαουσέσκου, ο Ιον Αντονέσκου.
Αδόλφος Χίτλερ
Από το 1933 έως το 1945 ήταν Καγκελάριος της Γερμανίας. Υπό την ηγεσία του Χίτλερ οι εθνικοσοσιαλιστές εγκαθίδρυσαν στη Γερμανία τη δικτατορία του αποκαλούμενου Τρίτου Ράιχ.
Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κηρύχθηκαν εκτός νόμου, οι πολιτικοί αντίπαλοι καταδιώκονταν και δολοφονούνταν, ενόψει του σχεδίου του για εξόντωση των Εβραίων και παγκόσμια κυριαρχία της Άριας φυλής, που οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στα πεδία της μάχης και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το τέλος του Χίτλερ στο καταφύγιο

Στις 19 Μαρτίου του 1945 δίνει τη διαταγή «Νέρων» για την καταστροφή των υποδομών του γερμανικού κράτους, κατά την υποχώρηση των μονάδων της Βέρμαχτ. Η διαταγή, όμως, αυτή δεν εφαρμόστηκε στην πράξη από τον Υπουργό Εξοπλισμού Άλμπερτ Σπέερ.

η συνέχεια εδώ

Advertisements