Τελικά τι(εθνικότητα) γεννιέσαι και τι γίνεσαι;

Ένα από εκείνα τα άρθρα που για μερικούς θέλει γερό στομάχι να το χωνέψουν. Το έγραψε κάποιος στο blog παραπολιτική, και αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει (και) στη χώρα μας αλλά μερικοί αρνούνται να παραδεχτούν. 

Μια από τις πρώτες κοινοβουλευτικές μάχες της κυβέρνησης Παπαδρέου διεξήχθη με αφορμή το περίφημο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου, στους οποίους πρόθυμα με συμπεριλαμβάνω, υποστηρίξαμε ότι «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» ενώ οι φορείς της αντίθετης άποψης υποστήριξαν ότι «Έλληνας μόνο γεννιέσαι».

Δεν θέλω να…αναμοχλεύσω τα πάθη εκείνης της περιόδου ή τουλάχιστον όχι άμεσα. Θα ήθελα απλά να παραθέσω έναν προβληματισμό για την ιθαγένεια δυο διεθνών προσωπικοτήτων που απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα την εγχώρια επικαιρότητα.

Ο Steve Jobs ήταν Αμερικανός, σωστά; Συμφωνούμε όλοι; Σας ενημερώνω απλά ότι ο βιολογικός του πατέρας ήταν Σύριος και…


…η μητέρα του κατά…50% Γερμανίδα και κατά 50% Αμερικανίδα. Ο ταλαντούχος Steve υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αμερικανών.

Philipp Rösler που συναντήθηκε χθες με τη μισή κυβέρνηση είναι Γερμανός, σωστά; Συμφωνούμε όλοι; Σας ενημερώνω ότι γεννήθηκε στο μακρινό Βιετνάμ αλλά υιοθετήθηκε από Γερμανούς γονείς. Ναι, η χώρα που θα κουβαλά για πάντα τον Χίτλερ και το Ολοκαύτωμα στο βιογραφικό της, σήμερα είναι μια ανοιχτή κοινωνία, ανοιχτή για όλους.

Τα σχόλια δικά σας…

Advertisements

3 thoughts on “Τελικά τι(εθνικότητα) γεννιέσαι και τι γίνεσαι;

  1. Έλληνας και οποιαδηπτε εθνικότητα σαφέστατα γίνεσαι δεν γεννιεσαι. Αλλα το θέμα μα το νομοσχέδιο που αναφέρει τα παραπολιτικα είναι ότι με το παρόν νομοσχέδιο έλληνας σημαίνει απλα κάποιος που μπήκε νόμιμα η παράνομα εδώ και 5 χρόνια. Δεν απαιτεί ούτε συμμετοχή ούτε μεθεξη στην τοπική κοινωνία σε όλα αυτά που τελικά σε κάνουν να λέγεσαι μέλος αυτής της χώρας και συλλογικότητας.
    Είμαστε χώρα όχι κενός απο ανθρώπους τόπος προς εκμετάλλευση και διαβίωση.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.