Πάγκαλος: Δεν έχω, Δεν πληρώνω, ας με συλλάβει ο Βενιζέλος!

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκαν όσοι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος των ακινήτων. Και όχι όποιον κι όποιον αλλά τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.

Σε πρωϊνή εκπομπή του Mega, ο κ.Πάγκαλος δήλωσε ότι «για να μπορέσω να πληρώσει το φόρο μέσω της ΔΕΗ θα πρέπει να πουλήσω ένα από τα ακίνητα που έχω στην κατοχή μου», καθώς ήδη το χαράτσι των ακινήτων που του αναλογούν έχει υπολογίσει ότι φτάνει τα 7.500 ευρώ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του μόνο από κληρονομιά, του «ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας».

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω». Και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ¨και τι θα κάνετε;» ο κ. Πάγκαλος απάντησε: ξέρω κι εγώ, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει και να με πάει φυλακή».

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.

«Νομίζω ότι πρέπει, προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω ότι θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους», πρόσθεσε.

Advertisements