Χρυσαυγήτης στο τιμόνι του τρόλεϊ «13» και τα 850 δις

Ο οδηγός του τρόλεϊ στη γραμμή 13 ήταν απόλυτα σίγουρος στα επιχειρήματά του και η ξανθιά κυρία κοντά στα 50 της, που καθόταν πρώτη θέση, τον άκουγε εκστασιασμένη και με ανοιχτό το στόμα, σχεδόν όση ώρα μιλούσε εκείνος!

«Εδώ – κοπέλα μου- μας κλέβουν μέρα μεσημέρι. Δηλαδή, θα ζούσε βουλευτής με ούτε 2500 χιλιάδες περίπου τον μήνα;  Ξέρω άνθρωπο από μέσα( σ.σ.:το από μέσα δεν το διευκρινίζει) που μου τα έχει πει καθαρά: 850 δις ευρώ έχουν φύγει στην Ελβετία από τους πολιτικούς μας. Τους μπάσταρδους τους ΠΑΣΟΚους, τους Νεοδημοκράτες και τους Αριστερούς που είναι όλοι τους γουρούνια και προδότες του λαού μας και της Ελλάδας μας.

Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί, οι ξένοι φταίνε περισσότερο που έχουν βρομίσει την Ελλάδα. Και δεν φτάνει που την έχουν βρομίσει, παίρνουν και όλα τα λεφτά μας και τα πάνε έξω. Τα δικά σου λεφτά και τα δικά μου, κυρία μου.  Εκεί να δεις πόσα δις έχουν φύγει έξω».

Η κυρία συνέχιζε να τον ακούει με το στόμα ανοιχτό σε σημείο που κάποια στιγμή νόμιζα ότι δεν μπορούσε να το κλείσει από το «σοκ και το δέος» που είχε πάθει από  τα «επιχειρήματα» του οδηγού.

Μα ο οδηγός δεν είχε τελειώσει και το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος, λίγο πριν η κυρία αποβιβαζόταν και χανόταν μακριά στο πλήθος: «Κανέναν τους δεν θα ψηφίσω, εγώ θα ψηφίσω μόνο Χρυσή Αυγή. Άκου που σου λέω. Μόνο Χρυσή Αυγή. Να φύγουν οι ξένοι τώρα. Είναι όλοι τους λωποδύτες και κλέφτες».

Η κυρία κουνάει το κεφάλι της καταφατικά και απομακρύνεται πίσω από τα θολά τζάμια του τρόλεϊ.

Μαζί με την σύντροφό μου, που εκείνη την ώρα επιστρέφαμε από το ΟΑΚΑ όπου προσφέραμε εθελοντικά στην τέλεση των Special Olympics επί 16 ημέρες, σταθήκαμε λίγο παραπάνω στο τέρμα της διαδρομής του τρόλεϊ και ανοίξαμε μια μικρή κουβέντα με τον Χρυσαυγίτη οδηγό μας.

Τον ρωτάω: 

-Πως συνδέονται, κύριε τα… 850(!) δις που έχουν κλέψει οι πολιτικοί της Ελλάδας – που εσείς τα ξέρετε από μέσα ότι είναι τόσα- με τους ξένους που πρέπει να φύγουν διότι είναι όλοι τους λωποδύτες και η Χρυσή Αυγή που εσείς προπαγανδίζετε; –

Μου απαντά:

-Το ξέρω, κύριε διότι εγώ είμαι κάθε μέρα στο τιμόνι και βλέπω τι γίνεται. Όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες   και δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί

Τον ξαναρωτάω:

-Μα πως το ξέρετε πως όλοι οι ξένοι είναι λωποδύτες και κλέφτες, τους γνωρίζετε όλους έναν προς έναν; Και πάντως, πρέπει να ξέρετε ότι η Ελλάδα έχει ιστορία μακρά στην μετανάστευση και δεν έπρεπε να μιλάτε έτσι

-Όχι, δεν τους γνωρίζω όλους αλλά τι σημασία έχει, αφού όλοι είναι ίδιοι; Όσο για τους Έλληνες, όταν πήγαν μετανάστες ήταν όλοι τους κύριοι και τους φερόντουσαν εκεί που πού πήγαν, σαν σε κυρίους.

Του υπενθυμίζω μερικά περιστατικά με τους Έλληνες στο εξωτερικό και τον ρατσισμό που έχουν υποστεί και αυτοί όταν πρωτοπήγαν έξω και μετά του εξηγώ, ρωτώντας:

-Μα κύριε, συνεχίζω, κι εμείς που μιλάμε μαζί σας και φοράμε τη στολή του εθελοντή των Special Olympics, ξένοι είμαστε αλλά όχι μόνο δεν κλέψαμε ποτέ μας, όχι μόνο δεν βλάψαμε ποτέ μας κανέναν, αλλά προσφέρουμε δωρεάν στον Ελληνικό Αθλητισμό και Πολιτισμό, δίχως να ζητάμε καμία ανταμοιβή για αυτό. Δεν νομίζετε πως είναι απολύτως άδικο να μας κατηγορείτε  τόσο σκληρά και τόσο άδικα;

Ο Χρυσαυγίτης οδηγός, κάτι ψέλλισε, κάτι μασούλησε και έβαλε τα δυο του πόδια στο τιμόνι του τρόλεϊ να ξεκουραστεί. Είχε ξαλαφρώσει, προφανώς.

Advertisements