Βόμβα Juncker: Περιορίζεται η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων

Για να το λέει ο Juncker, ο επικεφαλής των εταίρων μας, κάτι παραπάνω θα ξέρει, δεν μπορεί…

Δήλωση βόμβα του προέδρου του Eurogroup, Jean Claude Juncker, για την ελληνική κυριαρχία, δημοσιεύει το περιοδικό Focus. Σύμφωνα με το περιοδικό ο κ.Juncker παραδέχεται ότι με την αποδοχή της βοήθειας, η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων, θα περιοριστεί.

Οι αναφορές του κ. Γιούνγκερ για την χώρα μας έγιναν με αφορμή στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα.

Επίσης στη συνέντευξή στο γερμανικό περιοδικό ο κ. Juncker προαναγγέλλει την αποστολή ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Juncker, η ελληνική κρίση είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προϊόν εσφαλμένων χειρισμών της Αθήνας. «Η εισοδηματική πολιτική εκτράπηκε χωρίς να λάβει υπόψη την παραγωγικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίζει, οι Έλληνες «δηλώνουν διατεθειμένοι να δεχθούν τεχνογνωσία από την ευρωζώνη», ενώ επισημαίνει ότι «το ελληνικό σύστημα είσπραξης φόρων δεν λειτουργεί πλήρως».

Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία του προγράμματος στήριξης. «Το παρόν πακέτο μέτρων, το οποίο αποδέχθηκε η Αθήνα θα οδηγήσει στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος», σημειώνει, τονίζοντας παράλληλα, ότι «η χώρα χρειάζεται μια αναπτυξιακή ώθηση».

Να θυμίσουμε ότι και ο ΟΗΕ κατήγγειλε σε έκθεσή του το Μνημόνιο καθώς, όπως αναφέρει, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την καταπάτηση των ανρθωπίνων δικαιωμάτων.

metro

Advertisements