Ο Ομπάμα και τα εύσημα στον Γιώργο

Εξω πάμε καλά, που είχε πει και ένας δεξιός πολιτικός του οποίου το όνομα μου διαφεύγει. Την ώρα που στην Ελλάδα τον κυνηγούν ακόμα και με …νεράντζια, ο Μπάρακ Ομπάμα του αποδίδει εύσημα του Γιώργου Παπανδρέου. Ουδείς προφήτης στον τόπο του ή οι αμερικανοί μας περνάνε για αμερικανάκια; 

Μετά τις προτροπές του Ομπάμα στη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει να χειριστεί το θέμα της κρίσης χρέους.

«Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Παπανδρέου και της ελληνικής κυβέρνησης να λάβουν τα δύσκολα, απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας», είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζέι Κάρνεϊ.

Χαιρετίζουμε την κυβέρνηση και τους Έλληνες σε μια ώρα όπου προσπαθούν να υπερβούν τις δυσκολίες και να ξαναφέρουν την ηρεμία στη χώρα τους βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και συνεχίζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.

Ο εκπρόσωπος, όπως και την Πέμπτη, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα καταφέρει να χειριστεί την κρίση.

zougla.gr

Advertisements