Ξυλοδαρμός 25χρονου με νοητικά προβλήματα από αστυνομικούς στη Πάτρα

Θεέ και κύριε… Αν και αυτό είναι αλήθεια, τι άλλο να περιμένει κανείς; 

Η καταγγελία περί ξυλοδαρμού ενός 25χρονου με νοητικά προβλήματα στην Πάτρα από τρεις αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης, προκάλεσε την παρέμβαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν αληθεύει η καταγγελία.
Ήδη για το θέμα έχουν καταθέσει τόσο ο 25χρονος, που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), όσο και οι συγγενείς του. Αναμένεται μάλιστα να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ έχει ενημερωθεί για το θέμα ο αρμόδιος εισαγγελέας Πατρών, για τυχόν διώξεις που μπορεί να ασκηθούν.

Με βάση την καταγγελία του 25χρονου, τρεις αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ περπατούσε στο κέντρο της Πάτρας. Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, πανικοβλήθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια και να απωθεί τα αστυνομικά όργανα. Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να τον στριμώξουν σε μία γωνία και να αρχίσουν να τον χτυπούν.

Μάλιστα, οι συγγενείς του θύματος, κατέθεσαν ότι υπέστη κάταγμα στο χέρι από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ φέρει τραύματα στα πλευρά και σε άλλα μέρη του σώματος.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία της Πάτρας αφού ο 25χρονος είναι ένας καλοσυνάτος νεαρός που δεν δημιουργεί προβλήματα.

Πηγή: Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Aμεα

Advertisements