Καλό νέο: Κυκλοφόρησε το προσωπικό Ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα

Όταν όλα δίπλα και γύρο είναι μουντά, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί η κυκλοφορία του ημερολογίου του μεγάλου ΤΣΕ. Ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου. 

Το βιβλίο «Ημερολόγιο ενός Μαχητή», ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον γεννημένο στην Αργεντινή Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, κυκλοφόρησε στην Αβάνα. Το ημερολόγιο, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά, περιλαμβάνει «αλησμόνητες στιγμές του ένοπλου αγώνα στην Κούβα» και εκδίδεται από τον Οίκο Ocean Press.

Ουσιαστικά το βιβλίο περιλαμβάνει τις εμπειρίες του Τσε στην ορεινή κουβανική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα (1956-58) λίγο πριν από τον θρίαμβο, στις αρχές του 1959, της Κουβανικής Επανάστασης με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο.

Διάφορα ημερολόγια του Τσε που έχουν δημοσιευτεί προγενέστερα όπως τα πολύ γνωστά «Ημερολόγια της μοτοσυκλέτας» αναφέρονται στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη σε όλη τη Λατινική Αμερική όπου εργάστηκε ως ψυχίατρος πριν φτάσει στην Κούβα.

Η παρουσίαση του «Ημερολόγιου ενός Μαχητή» έγινε την Τρίτη, ημέρα που εάν ζούσε ο Τσε (1928-1967) θα έκλεινε τα 83 χρόνια του.

«Η μεγάλη αντικειμενικότητα και η ανθρώπινη αξία που αποκαλύπτεται όταν κάποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό προσφέρει μια σε βάθος αποτίμηση της αντίληψης του Τσε για την κουβανική πραγματικότητα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και το πολιτικό πλαίσιο της νήσου» αναφέρεται σε σημείωμα του εκδοτικού οίκου.

24|7

Advertisements

One thought on “Καλό νέο: Κυκλοφόρησε το προσωπικό Ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα

  1. Πράγματι ένα καλό νέο. Μόνο που το άρθρο περιέχει λάθη. Ο εκδοτικός οίκος λέγεται Ocean Sur και όχι Ocean Press. Επίσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που περιγράφεται στα «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας», ο Τσε εργάστηκε ως δερματολόγος/επιδημιολόγος κατά κύριο λόγο, και προφανώς έκανε και γενική ιατρική. Για ψυχίατρος δεν το έχω ξανακούσει! Τα λάθη τα διορθώσαμε εδώ.
    http://barbudosdesierramaestra.blogspot.com/2011/06/blog-post_16.html

    Είχε ένα πολύ καλό αφιέρωμα για το βιβλίο το Cubadebate, με τον πρόλογο του πρώην Υπ. Πολιτισμού Armando Hart, αλλά δυστυχώς δεν είχα χρόνο να το μεταφράσω.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.