Σφαίρα στον λυράρη Νίκο Γωνιανάκη

Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το έθιμο εκεί στο νησί. Έχουν χαθεί ζωές κι όμως, οι σφαίρες «χορεύουν» πάντα μαζί με  τις χαρές. Χαρές που καμιά φορά μετατρέπονται σε τραγωδίες. Όπως θα μπορούσε να συμβεί και αυτή τη φορά και που μόνο από καθαρή τύχη και …αστοχία του (σίγουρα) πιωμένου  οπλοφόρου δεν συνέβη… 

Από τη χαρά και το γλέντι, στο πόνο την αγωνία και τον προβληματισμό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ανίερου «εθίμου» των άσκοπων πυροβολισμών εν ήδη επίδειξης που για χρόνια ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες στην Κρήτη.

Σήμερα το πρωί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τραύμα στο αριστερό χέρι από σφαίρα πυροβόλου όπλου ο λυράρης Νίκος Γωνιανάκης.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα λίγη ώρα μετά το τέλος του μουσικού προγράμματος του καλλιτέχνη, σε κέντρο της περιοχής Σκαλέτα και καθώς ο Γωνιανάκης βρισκόταν εκτός του κέντρου διασκέδασης. Όλα εξελίχθηκαν όταν άγνωστος άρχισε να πυροβολεί και μία σφαίρα κατά λάθος σφηνώθηκε στο χέρι του λυράρη, εκείνο μάλιστα που κρατάει τη λύρα του.

O Νίκος Γωνιανάκης δεν διατρέχει κίνδυνο με την υγεία του, στις 11 το πρωί πήρε εξιτήριο και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ είναι καλά στη διάθεση του αλλά και στο πως αντιμετωπίζει το ατυχές συμβάν.

Οι αστυνομικές αρχές πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες έως και αυτή την ώρα ώστε να εντοπίσουν τον δράστη των πυροβολισμών. Στο χώρο εντοπίστηκαν κάλυκες από τις σφαίρες, αλλά τα κλειστά στόματα δεν τους βοηθούν να εντοπιστεί εκείνος που εξαιτίας του, θα μπορούσε το γλέντι να καταλήξει σε τραγωδία… Κάτι, που στο νησί δυστυχώς τείνει να γίνει μία θλιβερή γνώριμη κατάσταση.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Advertisements

One thought on “Σφαίρα στον λυράρη Νίκο Γωνιανάκη

  1. Παράθεμα: Απόπειρα δολοφονίας ήταν η σφαίρα στον λυράρη Γωνιανάκη « Ανταποκριτής | Correspondent

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.