Στόιμπερ: Υπεύθυνη η ΝΔ για τη μιζέρια της Ελλάδας!

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς, από το πλήρες αποτυχημένο ταξίδι του στην Ευρώπη, και έφτασαν τα πρώτα μαντάτα. Τα πύρα , πλέον έρχονται από τους δεξιούς Ευρωπαίους. Καταλάβανε, πια όλοι πως το διπλό παιχνίδι του αρχηγού της ΝΔ, μόνο κακό μπορεί να κάνει και να επιτείνει ακόμα περισσότερο το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Που αν δεν το ξέρει(;) ο κύριος Σαμαράς, ας του πουν οι δικοί του ότι το μερίδιο ευθύνης που φέρει η ΝΔ, αν δεν είναι μεγαλύτερο, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε πιο κάτω…

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, ασκεί ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ.

«Το δικό μας, συντηρητικό αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους. Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόμμα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Στόιμπερ, επίτιμος πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης «CSU» Βαυαρίας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus», ο κ. Στόιμπερ προειδοποιεί ότι οι συνέπειες της κρίσης μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της Lehman. «Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα έκτακτη βοήθεια. Αυτό, ορισμένοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη», λέει ο κ. Στόιμπερ.

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός, που είναι και επικεφαλής ομάδας εργασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, επισημαίνει τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρώπης, ενός ιστορικού οικοδομήματος που θεμελίωσαν πολιτικοί όπως ο Ρομπέρ Σουμάν και ο Κόνραντ Αντενάουερ.

kathimerini

Advertisements