Τον «φτύνουν» και ο Σαμαράς νομίζει ότι βρέχει

Παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε ο κ. Σαμαράς, και ενώ έχουν προηγηθεί οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στη δημόσια δήλωσή του μετά τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι έθεσε υπόψη των κκ. Ρομπάι, Μπαρόζο και Βίλφρεντ Μαρτένς (πρόεδρο του ΕΛΚ) όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει, ενώ παρουσίασε, όπως είπε, τα βασικά σημεία της δικής μας εναλλακτικής πρότασης και τονίσαμε ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

«Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους – δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους – αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη Πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Υπογραμμίσαμε ότι το σχέδιό μας προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου. Αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση. Και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία κανένα σχέδιο εξυγίανσης δεν μπορεί να αποδώσει ως το τέλος» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι στις συναντήσεις επιβεβαίωσε πως το κόμμα του στηρίζει απόλυτα την ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που όπως είπε, είναι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξ αρχής.

«Και θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος» είπε με έμφαση, θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι δογματικός.

Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους λένε ότι η περιοδεία του δεν είχε θετικά αποτελέσματα, σημείωσε ότι το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: «Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

vimaonline

Advertisements