Παραλήρημα Καρατζαφέρη: ονειρεύεται «ευρωδραχμή» και την Γερμανία λίγο πριν τον Χίτλερ

Λαϊκισμός και έχει ο θεός. Λαϊκισμός, μισαλλοδοξία και ρατσισμός είναι το τρίπτυχο αυτής της «παράταξης».  Εξουσία ονειρεύεται ο πρόεδρος του ΛάΟΣ, και δεν μπορεί να κοιμηθεί. Βλέπει στα όνειρά του καράβια (με μετανάστες) να φεύγουν και δεν κρατιέται. Απολαύστε σε ένα άλλο παραλήρημα όπου μεταξύ άλλον, προτείνει να κάνουμε ότι και η Γερμανία το ’23. Φαντάζομαι πως θα ήθελε και να είναι αυτός ο επόμενος Fuhrer.

«Την υιοθέτηση της «ευρωδραχμής» ως νομίσματος της χώρας, για τις συναλλαγές στο εσωτερικό, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΛάΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ως ένα από τα μέτρα που συμπεριλαμβάνει το κόμμα του στο πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο Καρατζαφέρης πρότεινε να κάνει η χώρα μας ό,τι έκανε η Γερμανία το ’23.

«Επίσημο νόμισμα της χώρας, το ευρώ, αλλά ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών», όπως είπε και εξήγησε το σκεπτικό του: Σύμφωνα με αυτό, η «ευρωδραχμή» θα χρησιμοποιείται μόνο στην Ελλάδα, ενώ το επίσημο νόμισμα στις σχέσεις μας με το εξωτερικό, θα είναι το ευρώ. Πράγμα που -σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη – σημαίνει «μαζεύω ευρώ από τον τουρισμό, μαζεύω τα δικά μου ευρώ από το δασμό και ταυτοχρόνως έχω την δραχμή – όπως έκανε ο αμερικανός με το δολάριο και σώθηκε – και σε δύο χρόνια την αντικαθιστώ με αξίες σε ευρώ».

Όπως είπε, η «ευρωδραχμή» θα αποθαρρύνει την έξοδο του χρήματος από την Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Έτσι, ο «λαθρομετανάστης» που θα πληρώνεται στην ευρωδραχμή, δεν θα μου βγάζει 12 δισ. έξω, δεν θα έχουν καμία αξία. Το Lidl, το Carefour που μαζεύουν κάθε Παρασκευή όλο το βιός των Ελλήνων, δεν θα μου βγάζει στο εξωτερικό, γιατί δεν θα έχει καμία αξία».

Κατά τον  Καρατζαφέρη, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί κίνηση στην αγορά, θα παραχθεί πλούτος για φορολόγηση, θα υπάρχει ανάπτυξη και η χώρα θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

«Αλλά όλα αυτά θέλουν μια δυνατή κυβέρνηση, αποφασισμένη, που να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει όρεξη να πολεμήσει προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη έχει απογοητευτεί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και εκτίμησε ότι τον πίστευε στην αρχή, αλλά αυτός την απογοήτευσε στην συνέχεια.

«Γέλασε χθες η Ευρώπη, όταν έβλεπε για 9 ώρες τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προσπαθεί να πείσει – αν έπεισε – τους υπουργούς του, για την αναγκαιότητα των μέτρων», είπε ο Καρατζαφέρης.

Και πρόσθεσε: «Γέλασε και χθες το βράδυ με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους προσπαθούσε να πείσει ο Υπουργός των Οικονομικών. Άκουσα μάλιστα από μία μεγάλη προσωπικότητα που διετέλεσε Πρωθυπουργός κατ΄ επανάληψη στη χώρα του να μου λέει: ‘Αν ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα το είχε λύσει το θέμα αυτό σε μισή ώρα και ο Αντρέας Παπανδρέου σε άλλο τόσο’».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε, επίσης, ότι σήμερα ο πρωθυπουργός «έχει μόνο την εμπιστοσύνη και το στήριγμα του κ. Ομπάμα», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «ανήμπορη, ασύνδετη και ως εκ τούτου, ίσως και ανίκανη».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο εκλογές για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρουσίασε προτάσεις για την εξεύρεση πόρων: Μεταξύ αυτών, πρότεινε πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα για τρία χρόνια, επιβολή φόρου του διοξειδίου του άνθρακος για κάθε προϊόν που εισάγεται στη χώρα, επιβολή δασμών στις εισαγωγές για τρία χρόνια, μείωση κατά 50% των απολαβών των βουλευτών, πώληση των πολυτελών αυτοκινήτων του πολιτικού προσωπικού.

Τέλος, πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα για τους μετανάστες και, όπως είπε, μάζεψε 600.000 υπογραφές γι’ αυτό το σκοπό, τις οποίες πήγε και στο Κοινοβούλιο.

«Ας κάνουμε πρώτα αυτό κεντρικό θέμα, γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει και σ’ αυτόν τον τομέα και μετά κάνουμε οποιοδήποτε άλλο δημοψήφισμα θέλει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

απε/μπε

Advertisements