Στο φως η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Ίσα με τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο στο δωμάτιο του κοιμισμένου ποιμενάρχη. Τι λιτά και ταπεινά που ζούσε ο μακαριστός…

Xristodoulos.jpg

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

 • 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
 • Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
 • Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
 • Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
 • 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
 • Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
 • Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
 • Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
 • Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
 • Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
 • Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
 • Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
 • 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
 • 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
 • 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
 • 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
 • 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
 • 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
 • Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
 • Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
 • Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
 • Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
 • Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
 • Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
 • Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
 • Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
 • Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
 • Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
 • Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
 • Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
 • Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
 • Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
 • Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
 • Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
 • Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;

Πηγή: ΝΕΜΕΣΙΣ 

Advertisements

47 σκέψεις σχετικά με το “Στο φως η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

 1. Παράθεμα: Η αμύθητη περιουσία του Χριστοδούλου στο φως « No Budget blog

 2. Παράθεμα: Συνεργάτης του μακαριστού Χριστοδούλου απαντά στον Ανταποκριτή « Ανταποκριτής | Correspondent

 3. Petros

  Kala, ta pisteuete auta pou grafete? Den uparxoun ekklisiastika antikeimena autis tis aksias. Mia akrivi stoli gia paradeigma, stoixizei maximum 2000 eurw. Pou ta vrikate auta ta posa? Apo fantasiopliksia skizete… Ntropi

  Μου αρέσει!

 4. aerosol

  Τώρα, για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά:

  Ο μακαρίτης δεν θα ήταν και φτωχαδάκι αλλά αυτό το κείμενο, παρμένο από το blog που πάρθηκε, το οποίο με τη σειρά του παραπέμπει σε blog που δεν υπάρχει πια με συγγραφέα κάποιον Οδυσσέα Τσολογιάννη…

  Ο οποίος, απ’ ότι φαίνεται, μάλλον αντιπροσωπεύει μια υπερσυντηρητική ορθόδοξη φράξια που θεωρεί προδότες όσους ιεράρχες είχαν οποιαδήποτε επαφή με άλλες εκκλησίες…

  Και ο οποίος -αν όντως είναι δικό του- πετάει όλες αυτές τις κοτσάνες του τύπου «παπούτσια Sebago – αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες»…

  Αυτό το κείμενο, λοιπόν, έχει οποιαδήποτε αξιοπιστία, χρησιμότητα ή κύρος;

  Μου αρέσει!

 5. Παράθεμα: Top Posts — WordPress.com

 6. aiolos

  xexasate na anaferete tous ekatontades xrisoys kai argyrous mayroys, stolismenous me polytimous kai ymipolitimous lithous pou prosferan sexoualikh ikanopoihsh ston arxiepiskopo

  Μου αρέσει!

 7. Πραγματικά φοβερό… Έχω μείνει άφωνος. Ήξερα ότι παίζονται πολλά χρήματα σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν το μέγεθος της αξίας. Και ο λαός πεινάει. Και το δημόσιο χρέος το πληρώνουμε εμείς. Απογοήτευση σκέτη…

  Μου αρέσει!

 8. Antonis

  Αν και είναι πολύ γαργαλιστικό το άρθρο, δεν νομίζω πως είναι ακριβές. Όταν ανατράπηκε ο Μάρκος στις Φιλιππίνες, βρέθηκαν 3.000 γυναικεία παπούτσια και όχι ’80 από τα συνηθισμένα’. 80 παπούτσια έχει η τελευταία ελληνίδα μπουζουξού, όχι η γυναίκα του δικτάτορα!
  Για το »50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία», πιστεύω ότι απλά πρέπει να το αναφέρετε στον ψυχίατρό σας, αν όντως πιστεύετε στην αξία τους. Φόλα το άρθρο!

  Μου αρέσει!

 9. Παράθεμα: Στο φως η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου «

 10. vasilis

  eiste aparadektoi!!!!!!prepei na einai teleios anoitos kapoios gia na pistepsei auta ta apisteuta posa pou grafete…..prepei na exete poli megalo misos gia tin eklisia gia na ta grafete auta……akou ekei mitres aksias 300.000!!!!!!!!an itan xrises tetoias aksias den tha mporouse na tis sikosei geranos oxi enas anthropos…..NTROPI SAS!!!!!oso gia ton aiolo me to sxolio tou exo na po oti olous mia mera tha mas krinei o theos….poso mallon otan milame gia enan anthropo pou den einai en zoi…..krima….

  Μου αρέσει!

 11. kl

  μόνο fun του Χριστοδουλου δεν ειμαι αλλά έλεος μ΄αυτά που δημοσιεύετε.Βάλτε λιγο τη λογική σας σε λειτουργεία πριν απο οποιαδηποτε ενέργεια…

  Μου αρέσει!

 12. N. Ago

  Προς όλους τους σχολιαστές: Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το λινκ το οποίο αναφέρεται στο τέλος του κειμένου. Επίσης, υπάρχει και επιστολή από αναγνώστη, με ονοματεπώνυμο, πρώην συνεργάτη του μακαριστού Χριστοδούλου, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη των αντικειμένων. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://odromos.wordpress.com/2011/06/06/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%8D/

  Διευκρήνηση: Ανώνυμα σχόλια με χαρακτηρισμούς και βρισιές, δεν θα δημοσιευτούν .
  Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

  Μου αρέσει!

 13. papashark

  Μιας που το προηγούμενο σχόλιο μου δεν δημοσιεύθηκε…

  Προς όλους τους αρθρογράφους/bloggers: Διαβάζουμε αυτά που αναδημοσιεύουμε και τα περνάμε από το πρίσμα της λογικής.

  Αν αναδημοσιεύουμε βλακείες, είμαστε στην ίδια κατηγορία με τον αρχικό συγγραφέα. Και ναι είμαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό, μου το είπε ο κουνιάδος του μπατζανάκη του περιπτερά της γειτονιάς μου.

  Το απαράδεκτο του άρθρου δεν είναι το πόσο πολύ θέλει να δείξει με υπερβολές και ψέματα το ότι ο Χριστόδουλος την περνούσε ζωή και κότα, αλλά ότι τον συγκρίνει με την κα Μάρκος που είχε βάψει τα χέρια της με το αίμα του λαού της.

  Άσε που τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν του Χριστόδουλου, πέθανε και έμειναν στο μαγαζί, όχι στους συγγενείς του.

  Το χειρότερο από όλα είναι ότι η επιστολή του δήθεν συνεργάτη του Χριστόδουλου, που μάλλον δεν διαβάσατε προσεχτικά. Ναι λέει ότι όλα αυτά είχε, και όλα ήταν δώρα, άρα ο ίδιος δεν χάλασε ούτε ένα ευρώ για να τα αποκτήσει. Αντίθετα λέει ότι χάρισε πολλά, και το θέμα της επιστολής είναι γιατί η τωρινή διοίκηση της εκκλησίας δεν χάρισε και τα υπόλοιπα. Κοινώς μια επιστολή υπέρ του Χριστόδουλου και όχι επιβεβαίωσεις των μπάζων που θέλετε να περάσετε λόγο του μίσους που έχετε προς τον Χριστόδουλου.

  Και για να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα, πρώτον πάω στην εκκλησία πολύ τακτικά…. μία φορά τον χρόνο στην Ανάσταση και αυτή απ’ έξω (δεν μετράω τις κοινωνικές υποχρεώσεις γάμων κλπ). Δεύτερον παρόλο το nickname μου είμαι πολύ ποιο επώνυμος από τον ανώνυμο blogger εδώ μέσα….

  Μου αρέσει!

 14. Παυσανιας

  Βλεπω πολυ κοσμο να ριχνει βολες εναντιον του τυπου που δημοσιευσε το κειμενο..γιατι ρε μαγκες;;επισης βλεπω οτι μετα το αρθρο που δημοσιευσε οτι υπαρχει καποιος που επιβεβαιωνει τα ποσα δεν εχουν γινει σχολια καθολου..καταπιατε τη γλωσσα σας χριστιανοι;;εεε;;;αντε ξυπνηστε λοιπον λιγακι γιατι εξαιτιας σας εχουμε γινει ο πιο ηλιθιος λαος στην ευρωπη..δεν ψαχνεστε καθολου..οτι σας λεει η γιαγια σας πιστευετε!!καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει αυτο..ουγκαντα εχουμε καταντησει!!!πιστευετε σε κατι φαντασματα παιδια!!!

  Μου αρέσει!

 15. ΚΑΒΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

  ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΟΙΚΙΑΣΤΕΊ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΜΠΕΝΆΚΗ ΠΛΗΡΩΝΌΝΤΟΥΣΑΝ ΤΌΣΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ 3 ΦΤΩΧΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΤΑ ΔΕ 3,5 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΏΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΈΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΣΜΈΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΉΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Ή ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΤΟΝ ΕΥΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΚΕΣ? ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΎΛΗΣΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΖΑΡ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΕΛΑΤΊΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΓΚΑΡΤΑΡΟΜΠΑ ΤΟΥ?

  Μου αρέσει!

 16. Ο έχων δύο χιτώνες, να χαρίζει τον έναν. (Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;)

  Στο τέλος θα μας πείτε ότι δεν είχε και να φάει ο καημένος!!!!
  Μέσα στη χλιδή και τη πολυτέλεια ζούσε και δεκάρα τσακιστή δεν έδινε για τους φτωχούς.
  Απλά για κορόιδα έψαχνε και αυτός και δόξα τον θεό, αυτή η χώρα παράγει πάρα πολλά!
  Μην ξεχάσετε να αφήσετε τον όβολο σας όταν φεύγετε από την εκκλησία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάει στα «φτωχαδάκια»!

  Μου αρέσει!

 17. ASTERIOU

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΤΡΕΣ 300.000!!!!!ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΚΗΜΗΛΙΑ!!!ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΑ ΣΤΥΛΟ ΑΝΕΚΤΙΜΙΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΙΤΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΑ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΕΣΠΑΓΕ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΤΟΥ!!!!Η ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΟΛΠΙΟΥ ΑΡΧΙΖΗ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ 10.000 ΑΝΤΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ ΜΠΙΤΖΑΜΕΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΝ!!!!!

  Μου αρέσει!

 18. Δανάη

  καλά και ο χίτλερ δεν είναι εν ζωή αλλά δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να τον κρίνουμε,
  δεν ειναι στο απυροβλητο κανείς επειδή πεθαίνει
  αγαπητοί ευσεβείς τω θεω αδελφοί,
  το «Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως»
  to εχετε υπόψην σας ?
  και τι δικαιολογίες ειναι αυτες μια στολη αξίζει μαξιμουμ 2000 ευρω, σαν να προκειται για ψιχουλα εισαστε με τα καλά σας?
  και φυσικά ολοι γνωρίζουμε οτι προς θεού δεν υπαρχουν χρυσά μανικετοκουμπα..δεν υπαρχει το ειδος πως ειναι δυνατον να συκοφαντουν το χριστοδουλο οτι ειχε στην κατοχη του
  ακομα και το αρθρο να υπερβαλλει τα επιχειρήματά σας απο μονα τους τείνουν να το επιβεβαιωνουν

  την επομενη φορα που θα παω εκκλησια θα σας αναφαίρω στα υπερ φωτίσεως,
  καλά μυαλά !

  Μου αρέσει!

 19. Δανάη

  το εγκολπιο απο 300 ευρω αντε μεχρι 10.000 το πολυ πολυ 20.000?????
  ειστε καθυστερημενοι???????
  αυτα ειναι μικρα ποσά?????????
  μου εχουν βγει τα ματια

  Μου αρέσει!

 20. anna

  Κωστα δε ντρεπεσαι να βριζεις τα ιερα?
  Και αν εσυ δεν πιστευεις ειναι δικαιωμα σου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛοΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ. Το παίζουμε μάγκες και βρίζουμε εκκλησίες και θεία αλλά μόλις στραβοπατήσουμε στη ζωή, κλονιστεί η υγεία μας ή οτιδήποτε άλλο, τότε θυμόμαστε Χριστούς και Παναγίες. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!
  Και κάτι ακόμα για όλους εσάς που το παίζεται έξυπνοι και χαρακτηρίζεται πρόβατα όσους εκκλησιάζονται: μην ξεχνάτε το έργο που έχει προσφέρει η εκκλησία.οτι έχουν γίνει και πολλά έκτροπα από ιερείς που παραστράσησαν το δέχομαι, αλλά δε δέχομαι να ακυρώνουμε και τους ιερείς που βοήθησαν και δεν αυτοδιαφημίστηκαν στη συνέχεια. Άιντε γιατί πολύ κράτησε αυτή η καραμέλα, και το έχετε ξεφτυλίσει το πράγμα.

  Μου αρέσει!

 21. Δανάη

  (επαναδιατυπωνω για να μην χαρακτηριστώ προσβλητικη με τους προηγουμενους χαρακτηρισμους)

  το εγκολπιο απο 300 ευρω αντε μεχρι 10.000 το πολυ πολυ 20.000?????
  αυτα ειναι μικρα ποσά?????????
  και απευθυνεστε στην κοινή λογική??????
  μου εχουν βγει τα ματια

  Μου αρέσει!

 22. ξυπνηστε ολοι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε………………………….. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αλλο φραγγα και αλλο Χριστος ……. μη σας κορο’ι’δευουν ετσι ….. και για να εχουμε καλο ρωτημα ποιος απο εμας θα μπορουσε να εχει ολα αυτα τα »αμυθητα» και δεν θα τα ηθελε
  …….δεν θελω να παρεξηγηθω οτι υποστηριζω καποιον πεθαμενο , αλλα νομιζω οτι οπως παντα η τριχα εγινε τριχια …..και στην τελικη ο συγχωρεμενος μαλλον εκανε μαλακια και δεν τα μοιρασε ….φιλια πολλα !!!!

  Μου αρέσει!

 23. anna

  Τους πολιτικούς -των οποίων τους κώλους γλείφετε για μια θεσούλα- ? Δεν σας ενοχλεί η δική τους η χλείδα? Που έχουν ξεφτυλίσει την Ελλάδα, που την έχουν κάνει τενεκε και την κλωτσάν δεξιά και αριστερά, αλλά αυτή εκεί το βιολί τους, δεν σας ενοχλούν? Και αν όπως αναφέρετε με τους πίνακες θα μπορούσαν να ζουν τρεις οικογένεις το μήνα σε πληροφορώ ότι περισσότερες θα πεινάσουν με τα νέα μέτρα. Άιντε λοιπόν να τα βάλετε με εκείνους, που αγοράζουν τσατσάρες 300 ευρώ, κουρεύονται με 700 ευρώ και άλλα πολλά, και ας αφήσουμε ον Χριστόδουλο να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ντροπή!!!!!

  Μου αρέσει!

 24. vasilis

  ego ithela na ksera…eseis pou diaxeirizeste auto to site kai vlepete ta sxolia….to sxolio tou kosta pou vrizei tin Panagia den to eidate gia na to diagrapsete i mipos to eidate kai kanate ta strava matia?????NA DIAGRAFEI AMESOS!!!!!O KATHENAS MPOREI NA PISTEUEI OTI THELEI ALLA SE MIA XORA POU I ORTHODOXIA EINAI I EPISIMI THRISKEIA MAS DEN EXEI KANENAS TO DIKAIOMA NA PROSVALEI TA IERA!!!!

  Μου αρέσει!

 25. Δανάη

  μετά απο αυτά που βλέπω,
  παραιτούμαι απο οποιαδήποτε προσπάθεια να δω νοήμων επιχείρημα απο αποιοδήποτε θρησκευόμενο
  θα μου πείς δεν το ξερα?

  μακάριοι οι πτωχοι τω πνέυματι

  αν θέλετε να λεγεστε χριστιανοί να τείνετε χείρα βοηθείας στον διπλανό σας, και να μην κάνετε διακρίσεις με βάση την καταγωγή, την γλώσσα, την θρησκεία, την εθνότητα, την ερωτική ταυτότητα
  υποκριτές

  είχαμε μια τύπισσα που το έπαιζε θρησκεύομενη στο χωριό μου και πήγαινε στην εκκλησιά καθε κυριακή και δώστου μετάνιες μεχρι το πάτωμα και δώστου να κάνει τον σταυρο της και ο μετανάστης που δούλευε στο χωράφι της είχε λιωσει το χέρι του απο ατύχημα, δεν ενδιαφέρθηκε η κ.. να του δώσει ενα κομμάτι ψωμί, να του παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόνο να του δίνει λιγότερα χρήματα απο τους έλληνες ήξερε
  να το χέσω που ήξερε τους ψαλμούς απέξω

  αν ο χριστός ήταν ένα πράγμα ήταν σίγουρα ανθρωπιστης
  εσείς σίγουρα δεν είστε

  @ barbara goula «ποιός απο εμάς θα μπορούσε να είχε αυτά τα αμύθητα και δεν θα τα ήθελε»??????
  αυτό με τους χιτώνες το έχεις ακουστά?
  είχε μήπως ο χριστός καμμιά χρυσή καδένα και δεν τό ξερα?
  εγώ αγαπητή δεν θα τα ήθελα, να τα έχω να πεινάει κόσμος, και να το παίζω και φιλάνθρωπος,
  τα παράσιτα το παίζουν και ελεήμονες

  να μήν αρχίσω για την ανωμαλία της εκκλησίας να «σταυρώνει» το ανθρώπινο σώμα

  επισής αγαπητή anna δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλα και οι παππάδες γλυφουν τους κώλους των πολιτικων και τούμπαλιν

  πάρτε κατι για την χώνεψη γιατι η αλήθεια είναι δυσπεπτη και φέρνει αναγούλα

  Μου αρέσει!

 26. Καλο ειναι να διασταυρωνουμε και να επαληθευουμε αυτα που γραφουμε γιατι ουσιαστικα ετσι προσβαλλουμε και υποτιμουμε το blogging. Αν αυριο βγει καποιος νομος να μας κλεισουν τα μπλογκζ ή για να κανουμε καποιο ποστ θα πρπει να εχουμε υποβαλλει αιτηση στην Αστυνομια, δεν θα μας φταει κανεις παρα μονο η δικη μας διαχειριση.
  Ο καθενας εχει δικαιωμα να εχει καλη ή κακη γνωμη για τον Χριστοδουλο αλλα δεν εχει κανενα δικαιωμα να διαδιδει «αποκαλυψεις» που στερουνται κοινης λογικης.
  Λιγος σεβασμος σε εναν νεκρο και ενας σχετικος αυτοσεβασμος δεν εβλαψε ποτε κανεναν…

  Μου αρέσει!

 27. N. Ago

  «Αν αυριο βγει καποιος νομος να μας κλεισουν τα μπλογκζ ή για να κανουμε καποιο ποστ θα πρπει να εχουμε υποβαλλει αιτηση στην Αστυνομια, δεν θα μας φταει κανεις παρα μονο η δικη μας διαχειριση».
  Φίλε, τότε θα έχουμε Χούντα και δεν θα υπάρξει καν μπλογκς.

  Μου αρέσει!

 28. Δανάη

  μάλιστα,
  ονειρευομαι και εγω ενα μέλλον,
  οπου για να διατυπώσω την αποψη μου θα πρεπει να εχω ζητήσει την αδεια της αστυνομίας.
  ετσι θα εκφράζω και τον αυτοσεβασμό μου
  ευχαριστω

  Μου αρέσει!

 29. anna

  Και εγω Δαναη μπορω με τη σειρα μου να σου αναφερω ενα σωρο ανθρωπους και ιερεις απο το «χωριο» μου, που βοηθησαν συνανθρωπους και με ακρα μυστικοτητα, χωρις την αυτοπροβολη. Γιατι αν το καναν στη συνεχεια θα τους κατηγορουσαν οτι θελανε να φανουν. Και θελεις να μαθεις και αυτο? Ενα δειγμα δεν αντιπροσωπευει εναν πληθυσμο. Οσο το αν κυρια απο το χωριο σου δεν ηταν ενταξει, αυτο ηταν δικο της προβλημα και νομιζω πως οπως εσενα, ετσι και αυτην κανενας δεν εχει δικαιωμα να την κρινει. Ο καθενας για την παρτη του. Η μηπως θες να μου πεις οτι οι μη θρησκεομοενοι του χωριου σου, εσπευσαν να βοηθησουν τον αλλοδαπο.(?συμπερασμα? αν δεν εισαι θρησκος =>εισαι καλος ανθρωπος??) Οσοι εσπευσαν να υπερασπιστουν τη μνημη του Μακαριστου (και την μνημη οποιουδηποτε αποθνησκοντα), δε νομιζω να δειξαν και ιδιαιτερα χαμηλη νοημοσυνη, οποτε οπως καταλαβαινεις η φραση σου ηταν αστοχη και προσβλητικη. Τωρα οσο για τον αν οι παπαδες γλειφουν κωλους η οχι, αυτο ειναι δικο τους θεμα. Δε με αφορα. Το θεμα ειναι να κανουμε ολοι πρωτα την αυτοκριτικη μας πριν μιλησουμε, και μη το παιζουμε «ηθικοι» και «δικαιοι» για τους τριτους. Τελος, θα συμφωνησω με τον Βασιλη. Αν στην τελικη Δαναη πιστευεις οτι σε θιξαμε με το οτι προσβληθηκαμε που ο Κωστας εβρισε τα πιστευω μας, μηπως να σου ζητησουμε και συγγνωμη/?Εκει εγγυνται η παραιτηση σου απο το οποιοδηποτε νοημων επιχειρημα? Ε τοτε, λυπαμαι πραγματικα.
  Υ.Γ. και εγω ονειρευομαι με τη σειρα μου ενα μελλον, οπου οταν λεω ταπιστευω μου και θελω να τα σεβονται διχως να τα προσβαλουν, οταν θεωρω ακυρο το να βριζουν εναν πεθαμενο,να με λενε προβατο, οπισθοδρομικη και χαμηλη τω πνευματι! Ονειρικο μελλον!!

  Μου αρέσει!

 30. Δανάη

  κατ’ αρχας λυπαμαι που σε προσέβαλα, αναγνωρίζω οτι ηταν αστοχο και ακυρο το οτι εκφραστηκα ετσι

  κατα τα αλλα παραμενω στις αποψεις μου

  κρατάω το οτι δεν σε αφορα η σταση της κυριας, και δεν σε αφορα η σταση των παπαδων που τα εχουν πλακακια με τους πολιτικους,
  «ειναι δικο τους θεμα»,
  σε προηγουμενο σχολιο ομως δηλωνεις οτι σε νοιαζει ομως η σταση των πολιτων που τα εχουν πλακακια με τους πολιτικους.

  να λεμε τη σκαφη σκαφη και τα συκα συκα

  θα σεβαστω την εκκλησιαστικη κοινοτητα οταν εκτος απο τα ομορφα που κανει
  μπορεσει να κανει αυτοκριτικη δημοσιως και οχι να κλεινει τα ματια και να τα κουκουλωνει

  ενας ανθρωπος ειναι υπολογος για τις πραξεις του ειται ζωντανος ειτε οχι, το αντιθετο ειναι υποκριτικο

  καληνυχτα

  Μου αρέσει!

 31. anna

  Καταρχάς, ο καθένας έχει τη γνώμη του και δε μπορεί να την επιβάλλει στον οποιοδήποτε. Μπερδεύεσαι όμως, νομίζω ότι το παραπάνω σχόλιο μου δεν έλεγε κάτι τέτοιο (σχετικα με πολίτες και πολιτικούς) και οτι το παρανοείς. Ηταν ξεκάθαρες οι προθέσεις μου και δε θα τις επαναλάβω(περί αυτοκριτικής κ.ο.κ.). Το τι κάνει ο καθένας στη ζωή και τι επιλογές ακολουθεί είναι δικό του θέμα. Ας προσέχουμε όμως που ρίχνουμε τις βολές μας. Και θα ολοκληρώσω λέγοντας ότι δε θέλω να κάνω τα σχόλια αυτού του blog χώρο προσωπικών αντιπαραθέσεων και συζητήσεων.

  Μου αρέσει!

 32. Jenna

  Θα σας δειξω τον δρομο τεκνα μου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τον ακολουθησω και εγω κοροιδα !!!!

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 33. PAMBOX

  ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ? ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ? ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!!!

  Μου αρέσει!

 34. vasilis

  ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ….ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΚΑΤΙ!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΟ!!!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ Ο ΘΕΟΣ!!!!ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ!!!!!ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Η ΑΝΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ!!!!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΑ!!!!ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΕΞΗ ΑΥΤΗ!!!
  Υ.Γ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΣ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!ΑΠΛΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!!ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ….ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ…….ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!!

  Μου αρέσει!

 35. Φοιτήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ

  ΑΙΣΧΟΣ!!! Τολμήστε να το βγάλετε στη δημοσιότητα και θα τρομάξετε από την αλήθεια!!! Οι πέτρες θα σας κυνηγήσουν!!! Παμπόνηροι και ψεύτες… Σας τσούζει ο Θεός και οι άνθρωποί Του!! Επειδή δεν μπορείτε όχι να τους φτάσετε, ούτε να τους κοιτάξετε στα μάτια!!
  Αλλά…Θα δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος, κύριοι!! Όχι σ’αυτή τη ζωή…όπως κομπάζετε ότι την κατέχετε…στην άλλη!!Ναι! Θα δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος!! Και δεν νομίζω εσείς… Τουλάχιστον αγάπη να είχαμε… Ούτε εχθρός σας δεν σας ήταν ο Αρχιεπίσκοπος! Γιατί τόσο συκοφάντες;;;

  Μου αρέσει!

 36. Chrys

  Πανάγιο Πνεύμα φώτισέ με! Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με! Συγχώρα με Κύριε για την αμαρτωλότητά μου… Πώς καταντήσμε έτσι… Γιατί τόση συκοφαντία; Γιατί τόσα ψέματα για την Εκκλησία; Ας ανακαλύψουμε την αλήθεια, τη γνήσια Ορθοδοξία… Υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ!

  Μου αρέσει!

 37. φοιτητής Θεολογίας ΕΚΠΑ

  Προσωπικά αν και μπορώ να καταλάβω όλες τις πλευρές στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν βιώνουμε τον τελευταίο καιρό μια απεγνωσμένη προσπάθεια των ανθρώπων μέσω των αγανακτισμένων να άρουν τις διαφορές τους και να σεβαστούν ο ένας τον άλλο στο όνομα της επανάστασης,και την ίδια στιγμή να γίνεται εδώ μέσα ένας ακύρηχτος πόλεμος!!!! Γιατί ρε παιδιά τέτοια εμπάθεια μεταξύ μας? και η ύβρις στην Παναγία μου φαίνεται αισχρή, και οι γραφικότητες του στυλ κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με (το μονο που καταφέρνεις Chrys είναι η περαιτέρω αφορμή να λένε γραφικούς τους χριστιανούς) και οι εγωπαθείς ατάκες «ξυπνήστε όσοι κοιμάστε» (εσύ φίλε κατά πόσο είσαι ξύπνιος και όχι εξυπνάκιας που νομίζεις ότι όλοι κοιμούνται εκτός από σένα και τους ομοιδεάτες σου?) και εν τέλει το σίγουρο κατ’εμέ είναι ότι η εκκλησία ναι μεν έχει κάνει πάρα πολλά λάθη και ως εκ τούτου δικαίως (εν μέρει) βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, απ την άλλη όμως ας μη γελιόμαστε: είναι ηλίου φαεινότερον πόσο σάπιοι έχουμε γίνει, πόσο μικρόψυχοι, κλειστόμυαλοι, υλιστές,δήθεν ανθρωπιστές (ο σύγχρονος ανθρωπισμός είναι μια τεράστια απάτη, και απόδειξη γι αυτό είναι το να βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους απογοητευμένους απ τους γύρω τους, που δεν τους έδωσαν αυτά που ήθελαν αυτοί, ή που προσκολλήθηκαν επάνω τους, κάτι που όλες οι φιλοσοφίες, θρησκείες και ψυχολογίες του κόσμου συμφωνούν ότι είναι λάθος), επιφανειακοί, και πόσο η εμπάθεια του κόσμου κατά της εκκλησίας πραγματικά ξεπερνάει από ένα σημείο και μετά τη δίκαιη ύβρι και γίνεται πρόφαση εν αμαρτίαις…Στη Σοβιετική Ενωση και σε όλες τις αθειστικές κοινωνίες ξέρουμε πολύ καλά (άσχετα αν οι ΚΚΕδες είναι τυφλοί σταλίνες και θεωρούν όλες τις αποδείξεις ως προβοκάτσια) πόσο μένος έδειξαν κατά των πιστών, εξ ου και οι χιλιάδες των μαρτύρων που υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια στο όνομα του Χριστού και της πίστης τους. Μακάρι να φτάσουμε και μεις σε τέτοια επίπεδα πίστης γιατί έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια…
  Υ.Γ. ο Pambox θέλει να πει ότι ο Χριστός ζούσε σε παρόμοιες συνθήκες χλιδής? ε όχι κι έτσι ρε παιδιά!!!Πραγματικά το χετε παρακάνει, χαλαρώστε λίγο, γιατί απ την πολλή πόρρωση λέτε και εντελώς ανυπόστατα πράγματα…

  Μου αρέσει!

 38. Yulika

  ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ…. ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!)
  ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ?????? !!!!
  ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ) ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι κλειστά.