Νεκρός ο πρόεδρος της Υεμένης, λέει η αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ τραυματίστηκε, τέσσερα μέλη της φρουράς του σκοτώθηκαν και ο πρόεδρος της βουλής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά τις εκρήξεις οβίδων στο προεδρικό μέγαρο, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Ο πρωθυπουργός επίσης τραυματίστηκε, όπως και πολλές άλλες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας από την επίθεση για την οποία εκπρόσωπος του κόμματος του Σάλεχ επέρριψε την ευθύνη σε μέλη της φυλής των Χάσιντ.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους Χάσιντ και δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Σάλεχ εξαπλώθηκαν σήμερα.

Στελέχη του προσωπικού της προεδρίας δεν απαντούσαν πριν από λίγο σε τηλεφωνικές κλήσεις και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς η κατάσταση του προέδρου είναι άγνωστη.

Πηγές των Χάσιντ είπαν πριν από λίγο ότι ο Σάλεχ έχει σκοτωθεί, κάτι που μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Σουχάιλ της αντιπολίτευσης.

UPDATE: Ζωντανός είναι ο πρόεδρος Σάλεχ, δηλώνουν ο αντιδήμαρχος της Σαναά και στέλεχος του κόμματος του προέδρου.

   Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ είναι ζωντανός και θα παραχωρήσει σύντομα συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος της Σαναά.

Στέλεχος του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου, του κόμματος του Σάλεχ, είπε επίσης ότι ο πρόεδρος είναι «καλά», όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Νωρίτερα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σάλεχ και ο πρωθυπουργός Άλι Μοχάμεντ Μουτζάουαρ τραυματίστηκαν από επίθεση με οβίδες στο τέμενος του προεδρικού μεγάρου, ενώ τηλεοπτικό δίκτυο της αντιπολίτευσης μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Σάλεχ είναι νεκρός.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Advertisements